HRVATSKA IZRUČILA ITALIJI PLJAČKAŠE IZ DUŽDEVE PALATE: Pink panteri prebačeni u Veneciju vojnim avionom
Foto: printscreen YT/policija

EKSPRESNO

HRVATSKA IZRUČILA ITALIJI PLJAČKAŠE IZ DUŽDEVE PALATE: Pink panteri prebačeni u Veneciju vojnim avionom

Hrvatska -

ZAGREB - Trojica hrvatskih državljana osumnjičenih da su opljačkali nakit vredan tri miliona dolara iz Duždeve palate u Veneciji izručena su Italiji.

Radi se o Vinku Tomiću (60), koji je organizovao pljačku, Zvonku Grgiću (43) i Želimiru Grbavecu (48), prenosi Index.hr.

Oni su iz Hrvatske prebačeni u Veneciju vojnim avionom, a Italijani su celu akciju nazvali "Most uzdaha", preneo je Jutarnji list.

Osim njih, italijanskoj policiji uskoro bi trebalo da budu izručen još jedan član takozvane "Pink Panter" bande - Vladimir Đurkin (48). Preostala dva člana bande - Dragan Mladenović (54) i Goran Perović - koji su učestvovali u pljački, nalaze se u Srbiji, gde ne važi evropski nalog za hapšenje.

Početkom oktobra uhapšena su četvorica hrvatskih državljana za koje se sumnja da su ukrali vredan nakit iz privatne kolekcije vrednih indijskih artefakata katarskog đeika Hamada bin Abdulaha al-Tanija, koja je bila izložena u Duždevoj palati na izložbi pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

foto: Printscreen Index.hr/facebook

Ukraden je par minđuđa od platine i dijamanata u vrednosti od milion dolara, kao i broš od platine i rubina, vredan preko dva miliona dolara.

Grupa je uhvaćena zahvaljujući objavama na Fejsbuku, na kojima je jedan od članova grupe nosio prsten sa izložbe.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube/policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track