KRVAVI PIR SINA (17) HRVATSKOG POLICAJCA: Novi detalji masakra tinejdžera! Ubica  kao da je bio OPSEDNUT DEMONOM
Foto: Profimedia

tragedija

KRVAVI PIR SINA (17) HRVATSKOG POLICAJCA: Novi detalji masakra tinejdžera! Ubica kao da je bio OPSEDNUT DEMONOM

Hrvatska -

Još uvek je nejasan razlog zbog koga je 17-godišnjak u sredu nožem brutalno ubio teško bolesnog vršnjaka u polju kod potoka u mestu Kupinec.

Kako piše Jutarnji list, maloletni ubica je sin zagrebačkog policajca i frizerke, a prijatelj koga je ubio inače je iz Varaždina, ali u Zagrebu je pohađao Centar za obrazovanje “Vinko Bek”.

Iz kuće 17-godišnjeg ubice, za kog komšije imaju samo reči hvale, nisu želeli da komentirišu događaj. “Nemamo reči za to što se dogodilo”, kratko su rekli.

Međutim, iako navodno pristojan i dobro vaspitan, meštani otkrivaju da je dane provodio “kao vuk samotnjak u šetnjama po mestu i okolini".

"Ubijenog dečaka u Kupincu niko ne poznaje. A naš mali komšija valjda ga je ugostio za blagdane. Pretpostavljamo to jer ga nikad nismo videli da i s kim šeta po selu. Inače je svaki dan hodao istom rutom. Nekad sa slušalicama na ušima, nekad je samo, kako se kaže, lutao bez cilja.

Možda mu je trebalo da se izduva. Završio je trogodišnju školu, smer alatničar i kao da mu se nije išlo u školu. "Pitali smo ga šta će dalje, pa je rekao da traži posao, i da će vanredno da upiše četvrtu godinu. Iako je jedna lokalna kompanija bila raspisala konkurs, nije se prijavio jer je mislio da neće proći. Radije je upisao autoškolu”, ispričala je jedna meštanka za Jutarnji list.

Maloletnik osumnjičen za ubojstvo, prema njenim rečima, najstarije je dete u porodica, ima dvojicu mlađe braće. Meštanka je ispričala kako je u sredu popodne kada su ulicom projurila vatrogasna kola prvo pomislila da se nekom zapalila kuća. Nazvala je tada komšijku da vidi o čemu se radi koja joj je rekla da ne zna gde joj je unuk.

“Na to mi je rekla kroz suze: ‘Ne znam gdje je moj unuk. Nema mog unuka’. Tad još niko nije imao pojma da je njen unuk ugasio život svojega vršnjaka. Ubrzo se vest pročula selom. Ali, i dalje nikom nije jasno što su radili tamo. Jer ono je lokacija na kojoj se mladi znaju osamljivati, družiti, pušiti travu, razmenjivati nežnosti".

Druga komšinica je ispričala je da po selu kruže priče da su tamo možda hteli da kampuju i da su puštali muziku s laptopa. Policajci tamo pronašli hranu i piće, cigarete, laptop i bicikl. Komšijka je navodno načula da je “mali komšija dok se uz beživotno telo mrtvog prijatelja pokušavao i sam da poseče, izgledao kao da je u njega ušao demon i izbacio ga izvan kontrole”.

17-godišnjak za kog se sumnja da je ubio svog vršnjaka prevezen je u Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj i 24 sata nakon završetka obrade doveden je na ispitivanje u tužilaštvo. Još uvek je nepoznato da li je reč o planiranom zločinu ili trenutnom činu u trenutku svađe.

Kurir.rs/Jutranji list

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track