OBRT U ISTRAZI, PUCAO U ŠURAKA NAMERNO: Rekao da je slučajno opalio, ali policija kaže drugačije
Vlado Pekar, Foto: Facebook/Printscreen

pucnjava na božić

OBRT U ISTRAZI, PUCAO U ŠURAKA NAMERNO: Rekao da je slučajno opalio, ali policija kaže drugačije

Hrvatska -

Protiv Mihaela Vilića (43) tužilaštvo u Vukovaru pokrenulo je istragu zbog ubistva Vlade Pekara (32) iz Soljana na Božić u kući u Vinkovcima.

Iako su prve informacije govorile da je Mihael slučajno upucao Vladu iz prepravljenog oružja koje je samo opalilo, tužilaštvo smatra drugačije.

Mihaela sumnjiče da je u nameri da usmrti 32-godišnjaka iz prepravljene automatske puške, koju je posedovao bez dozvole, iz blizine ispalio u njega hitac.

Metak je Vladu pogodio u predelu gornjeg dela grudi, zadavši mu prostrelnu ranu s leve strane grudnog koša, oštećenje rebara, levog plućnog krila i teško unutrašnje krvarenje, usled čega je odmah preminuo.

foto: Profimedia

Viliću je određen pritvor.

Vlado je kobnog dana bio na druženju koje je organizovao njegov bivši zet Mihael Vilić (45) iz Drenovaca. Sve je bilo u redu dok Mihael nije izvadio prepravljeno vatreno oružje.

Iako su odmah pozvali Hitnu pomoć, nisu mu mogli pomoći. Došla je i policija, koja je uhapsila Mihaela. Navodno među njima nije bilo sukoba, nerazjašnjenih računa niti bilo kakvog drugog povoda za ubistvo. Vilić i Pekar poznavali su se odranije, naime, Vilić je oženio Pekarovu sestru s kojom ima dvoje dece.

Komšije Mihaela slabo poznaju.

"Doselio je tu pre nekog vremena nakon što je izašao iz zatvora. Živeo je sam jer se razveo od supruge. Čini se da nema baš sreće u vreme oko Božića jer je i lani imao nesreću oko ovog datuma. Autom je sleteo u kanal i zadobio teške povrede. Bio je u komi danima i jedva se izvukao. A sad ovo", kažu.

Dodaju kako im je posebno žao zbog tragedije jer ubijeni Vlado ima ženu i troje male dece koji su sad ostali sami. Ispred kuće u kojoj se sve odigralo ostao je Pekarov automobil.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja