PLENKOVIĆ O IZRAELSKIM AVIONIMA: Ili nam ih šalju kako je naručeno ili odustajemo
Foto: EPA

NIJE IM DRAGO

PLENKOVIĆ O IZRAELSKIM AVIONIMA: Ili nam ih šalju kako je naručeno ili odustajemo

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da hrvatskoj vladi "nije drago" što je došlo do zastoja u nabavci aviona F-16 od Izraela, kao i da se trude da identifikuju tačno razloge problema, posle čega će biti donete odgovarajuće odluke.

On je na sednici vlade kazao da očekuje da se Izrael i SAD konačno izjasne, pa će i vlada doneti konačnu odluku, prenosi Index.hr.

"Vlada je vrlo čvrsto pri svojoj odluci, a to je da u onom tenderu koji je bio možemo ići u fazu realizacije isključivo onakve ponude kakva je bila prihvaćana i predložena od strane stručnog tima Ministarstva odbrane", rekao je on. Sve ostalo zahtevaće poništavanje tog procesa, a onda ćemo donositi odgovarajuće odluke kako dalje, navodi on.

Plenkoviće je kazao da postoje poteđkoće na relaciji Izrael-SAD u vidu dobijanja saglasnosti za "transfer tehnologija trećoj strani".

"U ovom slučaju treća strana smo mi. Suprotno onome što smo imali kao informaciju u ovom procesu od skoro dve godine, došlo je do određenih problema, gde očigledno sa strane SAD postoje rezerve pri prepuštanju tehnologije koja je izvorno američka, pa je potom bila nadograđena od strane Izraela", rekao je Plenković.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track