Najnovije vesti

IZRAELCI DOLAZE U ZAGREB: Ne donose F-16, iz Vlade očekuju objašnjenja! (VIDEO)
Foto: Profimedia, Beta

propao posao

IZRAELCI DOLAZE U ZAGREB: Ne donose F-16, iz Vlade očekuju objašnjenja! (VIDEO)

Hrvatska

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas dolazak izraelske delegacije u Hrvatsku naredne nedelje od koje, kako je rekao, očekuje dodatna objašnjenja od u vezi sa nabavkom izraelskih borbenih aviona F-16 Barak.

On je istakao da je proces kupovine borbenih aviona od Izraela proveren, prenosi regionalna televizija N1. "Hrvatska je imala stručni tim koji je analizirao sve ponude", rekao je Plenković i dodao da je izraelska ponuda tada, na osnovu procene stručnog tima, ocenjena kao najbolja i najkompletnija. Plenković je objasnio da su sa američke strane "artikulisane rezerve koje na ovaj način ranije nisu bile artikulisane".

On je negirao pisanje medija o postojanju dokumenta koji je američka strana navodno poslala Hrvatskoj o tome da nije moguća prodaja njihovih aviona.

"Ne. Ja taj dokument nisam video, ne znam o čemu se radi", rekao je Plenković i dodao da je ovo "situacija koja nije dobra", ali da nema nikakve štete za državni budžet.

 

Hrvatski premijer je objasnio da ugovor nije potpisan i da je Vlada isključivo donela odluku o odabiru, a kako je naglasio "kao što je odluku donela, tako može i da je poništi".

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Beta

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...