Najnovije vesti

BANDIĆ ŽESTOKO IZVREĐAO NOVINARKE NA ZADATKU: Grakćete kao vrane na mom igralištu!
Foto: Facebook videoprtscr / Index

saopštenje novinarskog udruženja

BANDIĆ ŽESTOKO IZVREĐAO NOVINARKE NA ZADATKU: Grakćete kao vrane na mom igralištu!

Hrvatska

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) saopštilo je danas da osuđuje seksistički istup zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na današnjoj konferenciji za novinare.

HND ocenjuje kao neshvatljivo da su Bandićeve "uporne seksističke ispade" ćutnjom dočekale članice njegove stranke i njegovog sve brojnijeg Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru.

Bandić se tokom konferencije više puta sukobio s novinarima koji su mu postavljali pitanja, tvrdeći da mu ne dozvoljavaju da normalno odgovara, a nekim je novinarkama rekao da "grakću" kao "vrane na njegovom igralištu", navodi hrvatska agencija.

"HND je zgrožen istupom Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika i predsednika stranke BM 365 - Stranke rada i solidarnosti, koji je na današnjoj pres-konferenciji okupljenim novinarkama i novinarima uputio niz grubih i seksističkih uvreda", navodi se u saopštenju HND.

Ističe se da HND verbalno iživljavanje i omalovažavanje bilo koje građanke ili građanina smatra krajnje neprihvatljivim i oštro ga osuđuje, a posebno kada je upereno prema novinarkama i novinarima, koji su bili na radnom zadatku.

Stoga, HND žali što prisutne koleginice i kolege na prvu uvredu jednostavno nisu napustili konferenciju za novinare.

"Budući da Milanu Bandiću ovo nije prvi put da na pitanja koja mu nisu po volji reaguje napadom te smatrajući kako verbalnim nasilnicima nije mesto u javnom prostoru, pozivamo novinarke i novinare da takve i slične javne istupe ubuduće bojkotuju", stoji u saopštenju, koje je potpisao predsednik HND Hrvoje Zovko.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Facebook video prtscr / Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...