NASTAVLJA SE SUĐENJE MONSTRUMU IZ ZADRA! MAJKA ZVERSKI PRETUČENE TINEJDŽERKE: Daruvarcu ne želim smrt, želim da se taj čovek leči! Smejao mi se u lice! (VIDEO)
Foto: Facebook/Instagram

BRANI SE SA SLOBODE

NASTAVLJA SE SUĐENJE MONSTRUMU IZ ZADRA! MAJKA ZVERSKI PRETUČENE TINEJDŽERKE: Daruvarcu ne želim smrt, želim da se taj čovek leči! Smejao mi se u lice! (VIDEO)

Hrvatska -

Uoči današnjeg nastavka suđenja u zadarskom Opštinskom sudu, koje će voditi sudija Mitra Meštrović, progovorila je Ana Gurlica, majka devojke koju je Darko Kovačević Daruvarac pre pola godine zverski masakrirao od batina u jednom zadarskom kafiću.

Majka kaže da je bolesna i potresena ne samo zbog suđenja, nego i zbog toga što joj je do ušiju došlo da zlikovac priča svima kako ona želi da bude s njim.

"To su nebuloze, ali me isto uzrujaju. Znali su da me pitaju da li želim njegovu glavu. Naravno da ne, pa to bi bilo naručivanje ubistva! Ne želim ja tom čoveku smrt, želim da se leči. Žao mi je što neće kao muškarac da prizna šta je učinio i kao majka mislim da mu je mesto u bolnici. Ne mrzim ga, ali želim da bude kažnjen za svaku kap prolivene krvi moje ćerke", priča Ana za 24sata.hr.

Mučno suđenje za okrutno premlaćivanje Lorene Gurlice održaće se u drugoj zgradi suda, u mnogo manjoj dvorani. Očekuje se da će sudija isključiti javnost s rasprave, u kojoj je bilo jauka, plača, naguravanja i drame.

"Što se mene tiče, slobodno otvorite suđenje za javnost, mi nemamo šta da krijemo, istina je na strani moje ćerke. Svakako ću doći na sud, moram da budem uz dete. Popiću lek za smirenje i nadam se da će sve proći bez scena. U ponedeljak sam bila na ročištu s Daruvarcem za ono što je udario šakom u glavu moju drugu kći na maturskoj zabavi jer ih je zamijenio, blizanke su. Išao je prema meni i smejao se. A na suđenju je kazao da mi drugu ćerku vidi prvi put u životu, zamislite, uz sve one svedoke na maturskoj zabavi koji su ga videli kako je udara ", uzdiše majka i dodaje da poslednjih dana ima mnogo više policije oko njihovog stana, zgrade i dvorišta, a da je čula da i Daruvarac ima 24-satnu zaštitu.

foto: Printscreen Facebook/24sata.hr

"Više ne dobijamo pretnje i niko nas ne zove, jer su svi otkriveni pa su valjda odustali. Ćerka mi ponovo noćima ne spava, to mi je problem jer se bojim da ne strada. Počela je da izrađuje nakit da joj nekako izbijemo mobilni iz ruke i da se nečim zabavi jer su praznici, pa nema šta da uči za fakultet. Jer strašno je biti stalno u pratnji policije i trpeti užasan pritisak javnosti. Evo sad sam je pustila s prijateljicom na kafu u komšiluk, ali policija ide s njima", priča Ana.

Novinari portala 24sata.hr sreli su Darka Kovačevića u dvorištu zadarske Policijske uprave, gde se redovno javlja triput nedeljno. Najavio je nove tužbe protiv medija i pozvao ih da prate suđenje.

foto: Printscreen/Instagram

Lorena u Hitnoj pomoći posle zverskog premlaćivanja

Kovačevićev advokat, Boris Radman, do proleća je važio za najoštrijeg sudiju Županijskog suda u Zadru. Kažu da su se kriminalcima bukvalno tresle gaće kad čuju da će im on suditi. Kažnjavao je strogo: "zadarskog Fricla" (51) je osudio na maksimalnih 40 godina robije jer je 16 godina silovao čerku i s njom dobio dete. Dok je obrazlagao tu presudu, rekao je zločincu u lice da je seksualni sadista i pedofil i da je najblaže rečeno reč o njegovoj bestijalnosti, jer čak i životinje štite svoje mlade, a on seje samo strah i agresiju. Prozvao je pri tom i Centar za socijalni rad i policiju.

foto: Printscreen/Instagram

Javnosti je najpoznatiji kao sudija koji je završio mučno suđenje zapovedniku Draženu Slavici za kornatsku tragediju. To mu je ujedno bio i zadnji predmet kao sudiji - krajem maja 2016. prešao je u advokate.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Facebook, Printscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track