NASTAVLJENO SUĐENJE ČOVEKU KOG MRZI CELA HRVATSKA! Zadarski monstrum PRIZNAO KRIVICU! Svedočile žrtva i konobarica kafića gde ju je BATINAMA MASAKRIRAO! (VIDEO)
Foto: Printscreen Index.hr, Printscreen Facebook/24sata.hr

ZATVORENO ZA JAVNOST

NASTAVLJENO SUĐENJE ČOVEKU KOG MRZI CELA HRVATSKA! Zadarski monstrum PRIZNAO KRIVICU! Svedočile žrtva i konobarica kafića gde ju je BATINAMA MASAKRIRAO! (VIDEO)

Hrvatska -

Zadranin Darko Kovačević Daruvarac, koji je u junu u kafiću "Čil aut" gotovo do smrti pretukao 18-godišnju Lorenu Gurlicu, priznao je krivicu u današnjem nastavku suđenja.

Majka i žrtva izašle su iz zgrade suda bez reči posle ročišta.

Kovačević je došao na sud taksijem, samo nekoliko minuta pošto je u zgradu ušla njegova žrtva. Iako je više puta prozivao novinare kako su mu sbe "napakovali", nije smeo ni da im se obrati, samo je prozujao kraj njih.

Odmah na početku ročišta javnost je, na zahtev tužioca, isključena sa suđenja.

Danas bi trebalo da svedoče i žrtva, Lorena, kao i konobarica iz kafića koja je bila svedok premlaćivanja. Hrvatski mediji takođe pišu da je Lorenina majka, Ana, izjavila da će muž vlasnice kafića, koja je pokušala da zataška zločin i nije htela da pozove Hitnu pomoć iako je pretučena tinejdžerka krvarila, svedočiti u korist žrtve. Ako bude tako, to svedočenje moglo bi da promeni tok suđenja.

Podsećamo, Kovačević je, posle šest meseci istražnog zatvora, 14. decembra pušten da se brani sa slobode, a optužen je za krivično delo pretnje i nanošenja teške telesne povrede. Njegovo puštanje izazvalo je bes javnosti, a slučaj su tada komentisali i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i brojni drugi političari.

"Opterećene smo jedna i druga. Nadamo se pravdi. Lorena će dati iskaz", rekla je Lorenina majka za portal Index.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen Facebook/24sata.hr, Printscreen Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja