ZBOG PROPALOG POSLA SA IZRAELSKIM AVIONIMA: Kolinda sazvala sednicu Veća za odbranu, traži detaljan izveštaj!
Foto: Beta / Hina / Mladen Volarić

agonija sa migovima

ZBOG PROPALOG POSLA SA IZRAELSKIM AVIONIMA: Kolinda sazvala sednicu Veća za odbranu, traži detaljan izveštaj!

Hrvatska -

Zbog propalog posla s kupovinom borbenih aviona od Izraela, predsednica Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je sednicu Veća za odbranu za ponedeljak i zatražila detaljan izveštaj o stanju hrvatskih MIG-ova.

Kitarović je najpre jutros primila ministra odbrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga Mirka Šundova od kojih je tražila da je obaveste o svim detaljima propalog posla s kupovinom aviona od Izraela.

Potpredsednik vlade, ministar Krstičević I načenik Šundov obavestili su predsednicu, koja je i Vrhovni komandant Oružanih snaga Hrvatske o jučerašnjem sastanku sa predstavnicima izraelske delegacije.

foto: Profimedia

Oni su rekli da su Izraelci obavestili o nemogućnosti da isporuče avione F16 Barak, prema specifikacijama iz ponude. Nakon toga predsednica je sazvala sastanak Veća za odbrnu za ponedeljak, 14. januara. Na sednici će biti predstvljen izveštaj o postupku nabavke borbenih letilica od Izraela.

S obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti ratnog vazduhoplovstva, predsednica je izrazila nadu da će proces obnove biti nastavljen što bržim iznalaženjem rešenja, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Beta / Hina / Mladen Volarić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track