ZAPOSLENOJ U MINISTARSTVU OBRAZOVANJA OTKRILI DVE LAŽNE DIPLOME, PA JOJ DALI OTKAZ: Ispitala je i policija, a uskoro kreće provera 90.000 ljudi
Foto: Profimedia

raskrinkali je

ZAPOSLENOJ U MINISTARSTVU OBRAZOVANJA OTKRILI DVE LAŽNE DIPLOME, PA JOJ DALI OTKAZ: Ispitala je i policija, a uskoro kreće provera 90.000 ljudi

Hrvatska -

Žena kojoj su u Ministarstvu obrazovanja Hrvatske našli lažnu diplomu dobila je otkaz, a danas je ispitana u policiji.

Otkaz joj je uručen prošle nedelje kada su redovnom proverom verodostojnosti isprave otkrili da ima lažnu diplomu Hrvatskih studija.

Očekuje se da bi predmet moglo da preuzme Državno tužilaštvo. Kako se saznaje, nije bila reč o potpuno neuverljivom falsifikatu, ali pečat i potpis nisu bili najveštije urađeni.

Radnica je dvaput falsifikovala diplomu i jednom potvrdu. Prvo je krivotvorila diplomu kada se prijavila za stručno osposobljavanje u Ministarstvu nakon čega je dobila ugovor o radu, a kada je krajem prošle godine dobila posao sekretarice u Ministarstvu, diploma je poslata na proveru. Potom je donela novu falsifikovanu, malo dorađenu diplomu.

Slučaj lažne diplome je ranije potvrdio Maro Alavanja, savetnik za odnose s javnošću ministrice Blaženke Divjak.

Pojasnio je kako u Ministarstvu postoji sistem provere, ali da je ta osoba mogla da se zaposli i u nekoj školi gde provere nisu toliko rigorozne. Zbog toga su u Ministarstvu odlučili da sprovedu veliku proveru svih zaposlenih u sistemu obrazovanja, koja će zahvatiti 90.000 ljudi.

"Ministarka je naložila proveru u svim osnovnim i srednjim školama i agencijama, a u drugoj fazi proveravaće se i instituti", objasnio je za Index Alavanja.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track