NAPAO SRPSKU DECU DA SAKRIJE KORUPCIJU: Otkriveni motivi vukovarskog gradonačelnika kada govori o velikosrpskoj agresiji
Foto: Beta/Admir Biljubašić

sramota

NAPAO SRPSKU DECU DA SAKRIJE KORUPCIJU: Otkriveni motivi vukovarskog gradonačelnika kada govori o velikosrpskoj agresiji

Hrvatska -

U hrvatskim medijima je 13. januara objavljeno da u “gradskim firmama u Vukovaru ljudi imaju zgodne tajne ugovore: gospodin je za volontiranje dobio 840 evra”.

Reč je o otkriću novinara Drage Hedla koje je objavio portal Telegram, a u tekstu se između ostaloga navodi kako je Dražen Čović, predsednik uprave Finangijske agencije (FINA), dobio izdašan honorar od Vukovarske privredne zone (VGZ).

Čović je s VGZ zonom sklopio Ugovor o međusobnim pravima i obvezama, zahvaljujući kom je prošle godine inkasirao 840 evra, na šta je VGZ platio i doprinose. Istovremeno je u radnom odnosu s FINA-om.

To je samo jedan u nizu skandala koji se povezuju s vukovarskom gradskom upravom koju vodi HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava. Penava naravno nije našao za shodno da se o tome javno oglasi, nego je sazvao pres konferenciju u kojoj je počeo raspredati o “puzajućoj velikosrpskoj agresiji” koja naročito

preti Vukovaru pa se obrušio na Milorada Pupovca.

Gradonačelnik Penava je svoj istup održao dan nakon Hedlovog otkrića, a za povod je iskoristio to što je danas godi[njica mirne integracije istočne Slavonije i Baranje.

Standardnom pričom o ugroženosti Hrvata i pretnji koju predstavljaju Srbi, Penava je uspešno gurnuo u drugi plan činjenicu da se za njegovo vođenje Vukovara vežu brojni finansijski skandali.

Danas je nastavio u istom stilu, dižući uzbunu oko toga ustaju li učenici srpske nacionalnosti tokom intoniranja himne RH ili ne. Reč je o standardnoj taktici nacionalista kada su uhvaćeni u malverzacijama - počinju pričati o rodoljublju i opasnosti koju predstavljaju navodni unutrašnji i spoljni neprijatelji.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track