OBJAVLJEN SNIMAK INCIDENTA U HRVATSKOM SABORU: Ovako je Plenković krenuo ka poslaniku Mosta, kolege ih sprečile da se ne potuku! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

posle žestoke rasprave

OBJAVLJEN SNIMAK INCIDENTA U HRVATSKOM SABORU: Ovako je Plenković krenuo ka poslaniku Mosta, kolege ih sprečile da se ne potuku! (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatski poslanik Nikola Grmoja tvrdi da je Plenković u Saboru fizički krenuo na njega.

Do guranja je tokom pauze, a posle žestokog verbalnog obračuna.

Hrvatski mediji su objavili trenutak kada je umalo izbila tuča, ali su dva političara razdvojile njihove kolege.

Plenković je pokušao da probije kroz gomilu poslanika do Grmoje.

Grmoja je ispričao da je pitao premijera da Srbija otvara poglavlja, a da je Hrvatska ne blokira, kao i da ministarka Marija Pejčinović Burić radi u korist Srbije ako ne saziva Komisiju koja mora da razmotri šta Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja, na šta je, kako kaže, Plenković reagovao agresivno.

foto: Youtube/Printscreen

"Premijer je vrlo agresivno reagovao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsednika Sabora. Gordan Jandroković je u tom trenutku prekinuo sednicu. HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su Ines Strenji šta je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog (Plenković). On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam samo stajao jer nisam nikad Plenkovića video u tom izdanju.", rekao je Grmoja.

Plenković priča drugačiju priču.

"Još jednom, kad dođe izveštaj o raspravama u Evropskom savetu deo poslanika, a tu prednjače mostovci, unose teme koje s njima nisu povezane, unose govor mržnje i danas, najteže klevetničke optužbe Grmoje prema ministarki spoljnjih poslova, a onda i prema meni, praktično za veleizdaju. Kad vam neko kaže da radite za interese druge države, u ovom slučaju Srbije, to je nedopustivo, time je pređena granica", rekao je Plenković.

Kaže da nije "pukao".

"Išao sam da ga pitam na koga je mislio za veleizdaju, ali je čovek izašao iz sale. Svedoci smo da nekoliko mostovaca kontinuirano kleveću, ali kad dođe do optužbe za rad u interesu druge države, za veleizdaju, to je ona granica kad možemo reći da je pređena crta, zato sam mu i rekao da su mu komentari jadni", kazao je Plenković.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track