BOSANAC U PULI SLOMIO NOGU DEVOJCI UZ JEZIVE PRETNJE: U mom selu za to ženi leti glava! Kad želiš da pričaš, digni ruku!
Foto: Profimedia

TRAŽE KAZNU OD 8 MESECI

BOSANAC U PULI SLOMIO NOGU DEVOJCI UZ JEZIVE PRETNJE: U mom selu za to ženi leti glava! Kad želiš da pričaš, digni ruku!

Hrvatska -

Opštinsko državno tužilaštvo u Puli optužilo je 23-godišnjaka sa šireg pulskog područja, poreklom iz Čapljine u Bosni i Hercegovini, za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda jednoj devojci u maju prošle godine.

Tužilaštvo je zatražilo od Suda da mladića kazni sa osam meseci zatvora

Optužnica nije pravosnažna jer je tek upućena okrivljenom na odgovor.

Tužilaštvo 23-godišnjaka tereti da je prošle godine na svoj rođendan oko 22.30 sati u jednom mestu u blizini Pule napravio "polugu" na desnoj nozi devojke koja mu je bila okrenuta leđima te je zadobila tešku telesnu povredu.

Optuženi je tokom istraživanja negirao krivično delo i naveo da je devojka došla do njega i, sama od sebe, pala pred njim, bez da ju je ko takao, zatim je počela da ga šamara i da je on nju odgurnuo pa je pala na pod.

Povređena devojka je tokom istraživanja navela da je optuženi spornog dana dobio otkaz te da je hteo da slavi rođendan sa njenom prijateljicom pa su svi zajedno otišli iza jednog bara. Tu je okrivljeni glasno prepričavao događaje s posla pa ga je ona upozorila da bude malo tiši.

Tada joj je 23-godišnjak rekao da mora da je opomene jer ona, kad želi da priča, mora da digne ruku, a da on kao muškarac treba da joj dozvoli da govori. Na to mu je oštećena odgovorila da ona ne zna kako je kod njega, ali da "ovde žene ne dižu ruku i da su ovde žene i muškarci jednaki".

Tada je, prema njenom iskazu, okrivljeni rekao da u njegovom selu ženi za to može leteti glava.

Devojka je tada ustala s namerom da ode, a ustao je i okrivljeni i otrčao dok je njena prijateljica krenula za njim i zamolila je da je pričeka. Oštećena je zbog prijateljice htela da se pomiri s napadačem, ali, dok su se njih dvoje vraćali, okrivljeni je više puta pokušavao da pogodi kamenom koji je našao na plaži.

Kurir.rs/ Novi list

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track