ODUZELI MILOSTINJU SIROTINJI, PA KAZNILI DARODAVCA: Hrvatski sud zbog 1,5 evra pomoći naplatio kaznu od 150 evra!
Foto: Profimedia

skandal

ODUZELI MILOSTINJU SIROTINJI, PA KAZNILI DARODAVCA: Hrvatski sud zbog 1,5 evra pomoći naplatio kaznu od 150 evra!

Hrvatska -

U neverovatnom sudskom procesu protiv 37-godišnje Božice, koja je završila na sudu zbog prosjačenja kad je primila 10 kuna milostinje, nesrećna žena je osuđena zbog remećenja javnog reda i mira i mora da platiti 1.116 kuna kazne.

O celom događaju i suđenju govorila je za 24 sata 67-godišnja Križevčanka Kata Batinić, koja je Božici dala 10 kuna i posle bila pozvana na sud u svojstvu svedoka.

Naime, Kata je ispričala kako je u junu prošle godine Božica došla u njeno dvorište i molila za novčanu pomoć. Kata joj je dala 10 kuna, a Božica je završila u policiji jer je, najverojatnije, prijavio neko iz Katine ulice.

Bjelovarski prekršajni sud oduzeo je Božici 10 kuna i ih uplatio u državni budžet. Osim što mora da plati kaznu u visini od 1116 kuna, ovoj Bjelovarčanki takođe je zabranjeno šest meseci da dolazi u Križevce.

“Ja ne znam tko je zvao policiju niti kakva je ta žena bila prema komšijama, možda je neto imao problema, ali žao mi je da je sada ovako finansijski nastradala. Ona je na policiji tog dana priznala da je uzela 10 kuna pa su oni u našoj ulici proveravali od koga i ja sam im rekla da sam joj ja dala”, ispričala je

Kata.

Nakon toga, Kata je takođe završila na sudu u svojstvu svedoka. Budući da je u napomeni uz poziv na sud stajalo da je kazna za nepojavljivanje na sudu 50.000 kuna, odlučila je da ode: “I što ću, otišla sam i ispričala da je žena samo tražila pomoć. Nisam joj puno dala, ali je od srca, nemam više od toga.”

Bez obzira na baka Kata neće odustati od pomaganja ljudima kojima treba pomoć.

“Tu ženu nisam nikad pre, a ni posle vidjela, a ne bih je više ni prepoznala jer se kod nas dosta prosi. Pomognem svakome sa skromnih pet, 10 kuna jer znam kako se teško živi i da ljudi verojatno nemaju drugog izbora”, rekla je Kata za 24 sata.

Dodala je da nije ljuta zbog toga što njenih 10 kuna nije vraćeno njoj, već zbog toga što su ih oduzeli Božici: “Oni su taj novac uplatili u državni budžet, nisu ga trebali vratiti meni, ali ja sam ga dala njoj i nisu joj trebali da ga oduzmu.”

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track