Najnovije vesti

PRERUŠILA SE U PROSJAKINJU I ČEKALA: Hrvatsku novinarku rasplakao odgovor jedne bake, a za srce ujela ČASNA SESTRA!
Foto: Profimedia

surovo

PRERUŠILA SE U PROSJAKINJU I ČEKALA: Hrvatsku novinarku rasplakao odgovor jedne bake, a za srce ujela ČASNA SESTRA!

Hrvatska

Novinarka RTL-ovog magazina Potraga odlučila je da proveri koliko se prosjačenjem zaista može da zaradi, koliko su ljudi empatični i lakoverni i kakav je to uopšte osećaj kad nekoga moraš da moliš za novac.

Prerušila se u prosjakinju i sela pred kapelu na početku zagrebačke Ilice u blizini Trga bana Jelačića i ćutala.

Priznaje da joj nije bilo nimalo prijatno. Prva je, kaže, došepala jedna žena i suznih očiju ubacila dve kune, govoreći: "Bogu hvala, da imam više dala bih", rekla je.

Na pitanje prerušene reporterke da li živi od penzije, gospođa je odgovorila potvrdno: "Da. Živim u domu. Penzija mi je dve hiljade kuna (oko 32 hiljade dinara)", objasnila je i dodala kako joj dom pojede penziju i ne ostane joj gotovo ništa.

"Nek vam Bog dragi podari ozdravljenje, oko da vam ozdravi i da vam dragi Bog da sve uslove za život vama i svima vašima. Hvala vam, hvala vam. Ajte doviđenja", nastavila je da govori.

Kada je postalo očigledno da taktika da se samo ćuti i čeka da joj daju novac ne funkcioniše, novinarka je odlučila da moli ljude direktno. Dve časne sestre i jedan proslavljeni bivši bokser prošli su bez reči. Nakon deset minuta žickanja, zatresla se kutija.

A onda se zatresla i kapelica. Prišla im je časna sestra iz kapelice i ljutito govorila: "Dignite se. Šibajte! Šibajte!", govorila je časna, a na pitanje zašto zahteva da ode, novinarki je odgovorila sledeće: "Samo nas sramotite. Nemam vremena da raspredam zašto nas sramotite. Idite. Ja vam nisam dužna objašnjavati, govorila je časna sestra ljutitim glasom".

Ona je jedina osoba koja joj je rekla ružnu reč, pokazalo se na kraju eksperimenta. Ni gospođi koja je ubacila pet kuna nije se dopalo što je časna sestra tako bezobzirno tera.

"Idite tamo gde pripadate. A gde je to, ne znam, vi znate kome pripadate, nastavila je časna, dodajući da prosjakinji ne treba ništa.

Čini se da ni ova taktika da moli prolaznike za kunu-dve nije baš upalila jer je nakupila samo 12 kuna i napala ju je časna sestra. Zatim je pošla od prolaznika do prolaznika - i to je bio pun pogodak. U poslednjih zadnjih 20 minuta reporterka zamaskirana u prosjakinju je prikupila 38 kuna. Ukupno 50 u sat vremena.

Zarađeni novac su odlučili daju onima kojima stvarno treba. Na RTL-u se, kažu, nadaju da se građani koji su reporterki dali novac neće ljutiti što su bili prevareni jer će njihova milostinja završiti, sigurni su, u rukama pravih, a ne lažnih siromaha.

Kurir.rs/RTL.hr

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...