PAKISTANAC 4 DANA ZAVLAČI HRVATE NA AERODROMU: Doleteo iz Beograda ali ga nisu pustili! Odbija da se vrati, KLJUČNA POMOĆ SRPSKOG OBEZBEĐENJA!
Foto: Profimedia

ludilo

PAKISTANAC 4 DANA ZAVLAČI HRVATE NA AERODROMU: Doleteo iz Beograda ali ga nisu pustili! Odbija da se vrati, KLJUČNA POMOĆ SRPSKOG OBEZBEĐENJA!

Hrvatska -

Državljanin Pakistana pre dva dana je doleteo avionom Er Srbije iz Beograda u Zagreb.

Granična policija odbila je da ga pusti u Republiku Hrvatsku i otad je na ničijoj zemlji. U Hrvatsku ne može, iz Hrvatske ne želi.

Tako barem kaže policija. Dva međusobno nezavisna Indeksova izvora kažu da je Pakistanac na aerodromu već četiri dana. I da se igra žmurke s policijom. Pokušavaju ga deportovati iz Hrvatske, ali im to nikako ne uspeva. Doputovao je iz Beograda letom Er Srbije, koja ga je prema međunarodnim sporazumima dužna da vrati nazad.

"Pristane da ode, nabave mu kartu za Beograd, a on se u zadnji trenutak predomisli", kaže Indeksov izvor sa zagrebačkog aerodroma.

"Obavljenom graničnom kontrolom nad spomenutim državljaninom Pakistana utvrđeno je da nije opravdao svrhu i uslove nameravanog boravka u Republici Hrvatskoj, stoga mu je odbijen ulazak. Državljanin Pakistana nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć", poručili su iz MUP-a.

Pakistanac se već danima nalazi na aerodromu u prostoru za zadržavanje. Policija nije želela da odgovori da li je tražio advokata i jesu li mu omogućili pravnu pomoć.

Pakistanac se nalazi u odvojenoj prostoriji s ležajem. Puštaju ga napolje samo u vreme kada bi se trebao ukrcati na let za Beograd, a kada to odbije, vraćaju ga natrag. Policija ga može i silom ukrcati u avion, ali Er Srbija mora poslati obezbeđenje koji će ga pratiti na letu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track