OKLOPNI VOZ UPLAŠIO HRVATE: Neobična kompozicija primećena u Koprivnici, ide na istok, ali cilj nije Rusija! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Screenshot

opasno

OKLOPNI VOZ UPLAŠIO HRVATE: Neobična kompozicija primećena u Koprivnici, ide na istok, ali cilj nije Rusija! (FOTO)

Hrvatska -

Teretni voz pun oklopnih vozila stigao je danas u prepodnevnim satima na železničku stanicu u hrvatskom gradu Koprivnici, tu proveo nekoliko časova i u rano popodne napustio stanicu, a sve bi ostalo obavijeno velom tajne da se nije pojavila informacija da su oklopnjaci brodom u Hrvatsku stigli iz Jordana i idu na popravku u Češku.

Prema informaciji fotoreportera lokalnog sajta podravski.hr, na kompoziciji je bilo nekoliko desetina tenkova.

"Nisam ovlašćen da dajem informacije o čemu se radi. Iskreno, ne znam odakle su došli tenkovi, niti znam gde idu. Ali, da i imam taj podatak, ne bih smeo da vam ga otkrijem", kazao je šef koprivničke železničke stanice Željko Kamber.

Sajt navodi da su oklopnjaci privukli pažnju putnika koji su u Koprivnici čekali vozove za svoja odredišta, a da je jedna od korisnika društvenih mreža u šali napisao da "idu u Ukrajinu, izgleda da počinje treći svetski rat".

Navodi se da, prema viđenom na terenu, izgleda da je kompozicija s moćnim oružjem otputovala istočno, u smeru Mađarske. Sajt navodi da oklopna vozila baš i nisu u najboljem stanju, pošto se po fotografijama čini da ih je malo uhvatila rđa.

U međuvremenu se pojavila informacija sa riječkog sajta "Brodovi u Rijeci" (bur.com.hr) koji je prošlog petka objavio da brod "Rudolf" natovaren tenkovima stigao iz jordanske luke Akaba u Rijeku, a krajnja destinacija ratnih mašina koji idu na reparaciju je fabrika "Ekskalibur armi" u češkom gradu Šternberku.

Navodi se da je reč je o starim "BMP-2", koji su bili u Iraku. Prozvođač je originalno bio Sovjetski savez, a zatim su Čehoslovačka i Indija preuzele licencu i nastavile proizvodnju, a tenkovi koji su stigli u Rijeku proizvedeni su u Čehoslovačkoj.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track