Najnovije vesti

ZADARSKI MONSTRUM BATINAMA UNAKAZIO DEVOJKU, A SAD IZLAZI NA SLOBODU! Majka žrtve strepi: To je cirkus
Foto: Printscreen Instagram

ISTEKAO MU PRITVOR

ZADARSKI MONSTRUM BATINAMA UNAKAZIO DEVOJKU, A SAD IZLAZI NA SLOBODU! Majka žrtve strepi: To je cirkus

Hrvatska

Darko Kovačević Daruvarac (31) koji je u januaru nepravosnažno osuđen na pet godina za brutalno premlaćivanje mlade Zadranke (18) u nedelju će izaći na slobodu.

Iako su mu presudili pre manje od mesec dana, a pritvor produžili do pravosnažnosti presude, Daruvarac će na slobodu jer su istekli maksimalni rokovi u kojima može biti pritvoren za nanošenje teških povreda - za koje je kazna do maksimalno pet godina.

Kovačević je nakon hapšenja bio u istražnom zatvoru maksimalnih šest meseci, do 14. decembra. Nakon presude u januaru odveli su ga u pritvor do pravosnažnosti, no i to ima ograničenja, kakvo je u Daruvarčevom slučaju, odnosno bio je šest meseci iza rešetaka.

U istražnom zatvoru je mogao provesti najviše mesec dana nakon nepravosnažne presude, što će biti u nedelju, a jedini način da se boravak iza rešetaka produži je pravosnažna presuda - koje još nema. Kovačević se navodno odmah nakon presude žalio na produženje istražnog zatvora, a Županijski sud je preinačio rešenje i ograničio istražni zatvor na maksimalnih

mesec dana.

"Niko me o tome nije obavestio, no malo je reći da sam zbog toga utučena i iscrpljena. Ako se to ipak dogodi nakon svega, toliko o našoj državi. Ovo je cirkus. Što se više tu uopšte može reći, sve je suvišno", rekla je majka pretučene Zadranke. Kaže da u strahu za život sama broji dane i strepi.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Instagram

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...