Najnovije vesti

RASPISANA POTERNICA ZA BIVŠIM ŠEFOM KRIMI-POLICIJE: Dolački, osuđen za krađu zlata i novca iz policijskog sefa, u bekstvu!?
Foto: Printscreen YT

nije ni na jednoj adresi

RASPISANA POTERNICA ZA BIVŠIM ŠEFOM KRIMI-POLICIJE: Dolački, osuđen za krađu zlata i novca iz policijskog sefa, u bekstvu!?

Hrvatska

ZAGREB - Hrvatska policija raspisala je poternicu za bivšim šefom zagrebačke kriminalističke policije Željkom Dolačkim, koji je prvostepeno osuđen na šest godina zatvora zbog krađe zlata i novca iz policijskog sefa.

Dolački se u utorak nije pojavio na izricanju presude pred Županijskim sudom u Zagrebu, čime je izbegao da odmah bude odveden u istražni zatvor budući da je osuđen na kaznu dužu od pet godina. Poternica je, prema nezvaničnim informacijama hrvatskih medija, raspisana pošto nije pronađen ni na jednoj od poznatih adresa.

Dvojica njegovih advokata izjavili su danas novinarima da ne znaju gde se Dolački nalazi i da se s njim od juče nisu čuli. Advokat Veljko Miljević rekao je da se nada da njegov branjenik nije u bekstvu.

Bivši šef zagrebačke kriminalističke policije Željko Dolački u utorak je proglašen krivim i prvostepeno osuđen na šest godina zatvora za krađu novca i zlata iz policijskog sefa, koji nikad nije pronađen. Ukoliko presuda postane pravosnažna, Dolački će morati da vrati 3,3 miliona kuna (oko 500.000 evra).

Optužnica ga tereti da je u aprilu 2016. lažirao provalu u sef u centrali policije u Zagrebu u kojoj su se nalazili privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada, kako bi prikrio da je od februara 2015. do aprila 2016. iz njega ukrao oko dva kilograma zlata, 290.000 evra i 640.000 kuna (oko 87.000 evra).

Dolački je uhapšen i smenjen krajem aprila 2016. Zbog te afere tada su s funkcija otišli i direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih službenika. Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala utvrdila je u završnim rečima dostavljenim u pisanom obliku sudskom veću koje je vodila sutkinja Maja Štampar Stipić da je Dolački izigrao poverenje građana i osramotio policiju.

Njegova odbrana negira krivicu tvrdeći pritom da je optužnica prepuna nelogičnosti i da nije dokazano ništa od onoga šta mu se stavlja na teret. 

Kurir.rs/beta

Foto printscreen YT

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...