PREDAO SE ŽELJKO DOLAČKI: Bivši šef zagrebačke policije pojavio se u Remetincu, osuđen zbog krađe novca i zlata (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

javio se advokatu i predao se

PREDAO SE ŽELJKO DOLAČKI: Bivši šef zagrebačke policije pojavio se u Remetincu, osuđen zbog krađe novca i zlata (VIDEO)

Hrvatska -

Bivši šef zagrebačke kriminalističke policije Željko Dolački u četvrtak oko 22 sata došao je u Remetinec, nakon što je dva dana bio nedostupan posle presude, a za njim je bila raspisana i poternica.

On je na sudu u Zagrebu proglašen krivim i osuđen na šest godina zatvora za krađu novca i zlata iz policijskog sefa.

"Željko Dolački je u Zagrebu sve vreme", rekao je advokat Veljko Miljević.

"Hvala Bogu, nije bio dovoljno šašav da izađe i dođe u Remetinec u 5 poslepodne da ga čeka 30 ljudi s kamerama, od kojih mu baš svi ne žele dobro. Meni je potrebno radi zakonitosti i pravednosti daljeg odvijanja postupka da on bude tu pa makar platio cenu neosnovanog i neopravdanog odlaska u zatvor", rekao je Miljević, prenosi 24sata.hr.

Podsetimo, optužnica Dolačkog tereti da je u aprilu 2016. lažirao provalu u sef u centrali policije u Zagrebu u kojoj su se nalazili privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada, kako bi prikrio da je od februara 2015. do aprila 2016. iz njega ukrao oko dva kilograma zlata, 290.000 evra i 640.000 kuna.

Dolački je uhapšen i smenjen krajem aprila 2016. Zbog te afere tada su s funkcija otišli i direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih službenika.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track