KRVNIČKI PRETUKAO DEVOJKU, A SAD ĆE BITI SLOBODNIJI NEGO IKAD: Daruvarac može da napusti zemlju, a i da se približi žrtvi! Nije mu izrečena nijedna mera opreza!
Foto: Facebook/Instagram

nasilnik iz zadra

KRVNIČKI PRETUKAO DEVOJKU, A SAD ĆE BITI SLOBODNIJI NEGO IKAD: Daruvarac može da napusti zemlju, a i da se približi žrtvi! Nije mu izrečena nijedna mera opreza!

Hrvatska -

Veće Opštinskog suda u Zadru odbilo je predlog zadarskog tužilaštva za novim merama opreza Darku Kovačeviću Daruvarcu (31), koji je bio u istražnom zatvoru posle nepravomoćne presude za premlaćivanje devojke (18) u junu prošle godine.

Ukida mu se istražni zatvor i po sili zakona izlazi na slobodu u nedelju, 10. februara. Iako je Daruvarcu istekao rok za istražni zatvor, pa su mu ukinute i mere opreza, tužilaštvo je zatražilo nove mere.

Na pitanje može li se približavati žrtvi i izađe iz zemlje, Kovačevićev advokat Boris Radman rekao je za 24sata da je to deplasirano.

"On se javno izvinio žrtvi, i preko novina i direktno njoj na raspravi", rekao je Radman.

"Po zakonu o krivičnom postupku postoje dve vrste istražnog zatvora - kad ga može i kad ga mora odrediti. Kad ga može odrediti, on ga može zameniti merom opreza. Međutim, kako je prvostepeni sud doneo kaznu, sud je morao da donese odluku o istražnom zatvoru koja ističe za mesec dana. Kada sud mora da donese odluku istražnom zatvoru, nema mogućnosti zamene istražnog zatvora merom opreza. Vratiće mu se dokumenti i on može da se slobodno kreće", kaže Denis Klarendić, portparol zadarskog suda.

"Sve i da ne poštuje odluku suda, on se ne može vratiti u istražni zatvor. Teoretski joj može prići, ali nisam siguran da će se to dogoditi", zaključio je Klarendić.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track