ŽIGOSANA DEVOJKA IZ ZADRA I DALJE U CENTRU SKANDALA: Majicu sa ustaškim simbolima više ne nosim, nisam ni znala šta na njoj piše!
Foto: Facebook/Printscreen

incident u srednjoj školi

ŽIGOSANA DEVOJKA IZ ZADRA I DALJE U CENTRU SKANDALA: Majicu sa ustaškim simbolima više ne nosim, nisam ni znala šta na njoj piše!

Hrvatska -

"Svi su učenici, čak i neki od profesora kupovali te majice. Obukla sam je tri puta, nisam ni išla za tim šta piše na njoj dok mi drugi nisu rekli, pa sam prestala da je nosim", rekla nam je učenica iz Zadra kojoj je drug iz Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru za vreme nastave vrućim upaljačem utisnuo slovo “U”.

Slučaj žigosanja šokirao je javnost, a i hrvatska ministarka obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da će direktor, koji slučaj nije prijavio policiji, sigurno snositi posledice.

Međutim, u medijima su se pojavile slike na kojima je žigosana devojka nosi majicu sa ustaškim simbolima. U policiji kažu da istražuju i to. Navodno, jedna njena drugarica tvrdi da ju je često viđala u “ustaškim majicama”.

foto: Arif Sitnica/Zadarski list

"U mom društvu ima par takvih ljudi, ali oni ne pokazuju da su inače ustaše ili tako nešto", rekla je žigosana 16-godišnjakinja. Odbacila je i tvrdnje da se žigosanju nije opirala, prenosi 24sata.hr.

"Dečak mi je taj upaljač tako u kožu i pomerio ga i tako je ostao taj ožiljak. Isto tako je učinio i drugu do mene, samo je ispao drugi oblik", objasnila je. I njen otac rekao je da je juče prvi put čuo da je njegova ćerka nosila sporne majice.

"Prvi put to čujem. Ako je i nosila takvu majicu, verovatno je slučajno. Verovatno ni sama nije znala šta nosi", rekao je.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track