MONSTRUM IZ ZADRA PUŠTEN NA SLOBODU! Brutalni nasilnik sme da PRIĐE ŽRTVI  i da pobegne iz Hrvatske! Majka devojke koju je skoro nasmrt pretukao U ŠOKU! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/24sata.hr

MOŽE DA RADI ŠTA HOĆE

MONSTRUM IZ ZADRA PUŠTEN NA SLOBODU! Brutalni nasilnik sme da PRIĐE ŽRTVI i da pobegne iz Hrvatske! Majka devojke koju je skoro nasmrt pretukao U ŠOKU! (VIDEO)

Hrvatska -

Darko Kovačević Daruvarac izašao je iz istražnog zatvora nekoliko minuta posle 8 sati pošto su istekao rok u kom mogu da ga drže u pritvoru pre pravosnažnosti presude.

Nasilnik je po izlasku iz pritvora gotovo promašio taksi koji ga je čekao, pa je morao da se vraća, a novinarima je rekao da će ostati u Zadru do pravosnažnosti presude.

foto: Printscreen Facebook/24sata.hr

Međutim, s obzirom na to da su mu vraćena sva dokumenta, uključujući pasoš, i da su istekle mere opreza koje su donete kad je pušten iz pritvora u decembru prošle godine - zabrana napuštanja prebivališta, obveza da se triput nedeljno javlja policiji, zabrana približavanja žrtvi i kontaktiranja s njom - hrvatski mediji su skeptični. Podsećaju da Kovačević ima i državljanstvo BiH i da će, ako ode tamo, biti van domašaja hrvatske vlasti jer Hrvatska i BiH nemaju sporazum o izručivanju.

"Nemam komentara", rekla je Ana Gurlica, mama pretučene Lorene (18), i teško uzdahnula. Na pitanje novinara portala 24sata.hr kako je, kaže da "nije dobro". A kad su je pitali kako je Lorena, dodala je: "Šta da Vam kažem? Ne mogu da komentarišem".

U međuvremenu su Kovačevićevi "zatvorski cimeri" progovorili o njemu i to s velikim prezirom.

foto: Printscreen Facebook/24sata.hr

"Uvek je voleo da se kurči prema slabijima, a prema većim ribama je imao respekta", kaže jedan i dodaje da im je odmah bilo jasno da Kovačević voli da se iskaljuje na slabijima. Isto je bilo pre desetak godina, kad je bio u zatvoru zbog nasilja. Pretukao je 30 godina starijeg i znatno sitnijeg i slabijeg cimera u ćeliji, ali su ostali zatvorenici ustali i išamarali ga, pa se smirio.

Iako su ga se mlađi i slabiji pritvorenici bojali, Kovačevića u zadarskom zatvoru nikad nisu poštovali.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Facebook/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track