Najnovije vesti

DARUVARAC JE NA KORAK DO SLOBODNE ZEMLJE: Ako pobegne u BiH, zadarski monstrum će bidi nedodirljiv za hrvatsko pravosuđe (VIDEO)
Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac, Profimedia

suludo

DARUVARAC JE NA KORAK DO SLOBODNE ZEMLJE: Ako pobegne u BiH, zadarski monstrum će bidi nedodirljiv za hrvatsko pravosuđe (VIDEO)

Hrvatska

Darko Kovačević Daruvarac, nepravosnažno osuđen zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje devojke u Zadru, juče je pušten na slobodu a da mu nisu date ikakve mere opreza.

Kako Kovačević ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i bosansko-hercegovačko, postoji verovatnoća da, poput drugih hrvatskih osuđenika, pobegne u BiH.

 

Policija nema pravo da ga zaustavi na graničnom prelazu i zabrani mu ulazak u BiH, tako da on bez ikakvog problema može da pobegne iz Hrvatske i od pravde - i niko mu ništa ne može.

 

"Policija nema pravo da ga zaustavi i zabrani mu izlazak iz zemlje, tako da on može normalno da ode. To je njegovo pravo i niko mu ga ne može uskratiti", kaže advokat Branko Šerić.

Ako to uradi, bh. vlasti bi, tvrdi Šerić, morale da reaguju po raspisanoj poternici za njim i odluče da li da ga izruče Hrvatskoj ili ne.

 

"Da bi on završio u njihovom zatvoru, BiH bi morala da prizna hrvatsku presudu donetu protiv njega, a da bi je priznali, moraju da održe raspravu", objasnio je advokat Šerić proces koji bi se dugo, dugo razvlačio.

 

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Facebook / Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...