IZAŠAO IZ ZATVORA DA PRIČUVA DECU, PA BRUTALNO PRETUKAO ĆERKU! Udarao je golu nasred ulice, komšije zvale policiju! MAJKA POBEGLA IZ BOLNICE U SPAVAĆICI posle teške operacije TUMORA da je spase!
Foto: 24sata.hr/ čitalac

NASILJE U PORODICI

IZAŠAO IZ ZATVORA DA PRIČUVA DECU, PA BRUTALNO PRETUKAO ĆERKU! Udarao je golu nasred ulice, komšije zvale policiju! MAJKA POBEGLA IZ BOLNICE U SPAVAĆICI posle teške operacije TUMORA da je spase!

Hrvatska -

Bivši policajac i osuđeni porodični nasilnik S. F. juče popodne je na zagrebačkoj Peščenici brutalno pretukao ćerku od 14 godina, a potom je odveden u policijsku stanicu u Vrapču.

Medijima je to javila njena majka E.F. koja se nalazi u bolnici, gde je u ponedeljak operisana i zato je njen bivši suprug čuvao decu, a sve je potvrđeno i u policiji. Majka je ispričala da je pet puta zvala policiju, a u trenutku kad je pozvala ćerku i čula da je otac tuče odmah je u spavaćici otišla iz bolnice i stigla do deteta, u isto vreme kad i policija.

"Policiju sam molila više od sat vremena da mi spase decu od pijanog bivšeg muža zlostavljača koji je uslovno pušten iz zatvora da bi bio s njima dok sam ja u bolnici. Ali pre nego su napokon izašli na intervenciju, premlatio je moju 14-godišnju ćerku, davio je, bacao je po ulici i glavom udarao u zid. To vreme njen sedmogodišnji brat, dečak s autizmom, vrištao je i plakao od užasa", kaže Edina D. F. (42) iz bolničke postelje.

Edina je pre nekoliko dana imala tešku ginekološku operaciju tumora, a protekle dve godine njen bivši suprug Suad F. kaže Edina, služi u gospićkom zatvoru kaznu jer je pretio ubistvom vaspitačicama u vrtiću koji pohađa njihov sin. Pre toga, kaže Edina, ovaj bivši policajac bio je u zatvoru zbog porodičnog nasilja.

foto: 24sata.hr/ čitalac

"Osuđen je jer je mene zlostavljao, a deca su tome svedočila. Jednom mi je sedeo na leđima i držao nož pod vratom, a naša je ćerka urlala i preklinjala ga da ne zakolje mamu. Moj bivši suprug je i teški alkoholičar, sva dela je počinio u pijanom stanju i sudski mu je određena mera za obvezno lečenje od alkoholizma", priča Edina.

Kada je saznala da mora na operaciju, kaže ova žena, nadležni centar za socijalnu zaštitu predložio je da se zatraži uslovno otpuštanje oca iz zatvora i da on čuva decu dok je majka u bolnici. I pre toga, kaže Edina, on je imao pravo da viđa decu i ona ih je vodila jednom mesečno u zatvor u posetu.

Do sada je uvek tukao i zlostavljao samo mene

"Nisam se protivila odluci centra da ih on čuva verujući da decu neće dirati, jer je uvek tukao i zlostavljao samo mene, njih nije nikada. Ali kada sam shvatila da u petak poslepodne negde pijan šeta okolo s mojim sinom koje je dete s posebnim potrebama, znala sam da će se nešto loše dogoditi. Zato sam počela da preklinjem policiju da pomognu, ali nisu me ozbiljno shvatali", priča Edina koja je u petak posle 13 sati uporno pokušavala da dobije bivšeg supruga na telefon.

Videvši da se on ne javlja, i znajući njegove navike i karakter, oko 17 sati je alarmirala policiju. U međuvremenu je nazvala ćerku rekavši joj da odmah ide kući iz škole, a kada je videla da je policija ne shvata ozbiljno, onako operisana je iz bolničkog kreveta uletela u taksi i krenula put svoje kuće.

"Stigla sam posle 18 sati, kad i policija. Ćerka mi je ispričala da ju je otac udarao glavom o zid, zbog čega je skočila preko balkona. On je skočio za njom i nastavio da je udara šakama. Otrgnula se i pobegla u komšijino dvorište gde ju je sustigao, nastavio da je tuče, strgnuo joj majicu i grudnjak. Tukao ju je onako golu pred svima na ulici, a njenom glavom je razbio jednu dasku na ogradi. Svi su gledali, niko nije pomogao, samo su pozvali policiju. Ćerku i sina mi je na kraju u svoju kuću sklonila jedna komšinica", priča Edina.

Njena ćerka H.F. zbog povreda je hospitalizovana u Klinici za dečje bolesti, a pijanog Suada, kaže Edina, policija je privela i odvela u Psihijatrijsku bolnicu.

Pre toga je, kako kaže, pokušao da pobegne u njenom automobilu koji je pijan vozio celo poslepodne dok je njegov sin, dečak s autizmom, bio s njim.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da su intervenisali zbog porodičnog nasilja.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: 24sata.hr/ čitalac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja