Najnovije vesti

HRVATSKI BISKUP ZGROZIO IZJAVOM, DIGLA SE CELA ZEMLJA: Znate li šta se pravi od abortirane dece? Ako niste znali - najskuplji parfemi! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

šokantan ispad

HRVATSKI BISKUP ZGROZIO IZJAVOM, DIGLA SE CELA ZEMLJA: Znate li šta se pravi od abortirane dece? Ako niste znali - najskuplji parfemi! (VIDEO)

Hrvatska

Jezivom izjavom da se od abortirane dece prave parfemi, penzionisani biskup Katoličke crkve u Hrvatskoj i član Biskupske konferencije, Jurij Jezerinac, zgrozio je javnost, a reagovale su i stranke osudama i ocenama da takav njegov ispad sramota.

Jezerinac se, naime, u svom govoru povodom 25. godišnjice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije 'Sveti Valentin' osvrnuo na seksualna zlostavljanja dece i pobačaje.

"Danas svakodnevno ubijaju decu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo, kao da dete nema ta ista prava. I znate šta se radi od mesa te dece? Ako niste znali, najskuplji parfemi", naveo je Jezerinac.

Iz HNS-a su poručili da su apsolutno zgroženi skandaloznom i gnusnom izjavom biskupa Jezerinca i najoštrije je osuđuju ovakav, kako navode, ispad u kojem - iako je to mučno ponoviti - tvrdi da se "od mesa pobačene dece izrađuju najskuplji parfemi".

"Hrvatska je sekularna država, a ovakvim izjavama ne da nije mesto u Crkvi, nego generalno u javnom diskursu. Krajnje je vreme da u Hrvatskoj svako počne da radi svoj posao: niko nema pravo s oltara da uskraćuje prava žena, posebno na ovako neprihvatljiv i degutantan način", poručili su HNS-ovci.

Osuda je stigla i od opozicionog SDP-a.

"Osim što ne govori istinu, uznemirava javnost i napada osnovno pravo žene da odlučuje o svom telu, šokantno je da u jeku afera s pedofilijom u Crkvi čiji su istaknuti članovi godinama vršili najogavnije stvari nad decom i mladima, bivši vojni ordinarij relativizuje te zločine", napisali su na tviteru.

Reagovala je i stranka GLAS, a njena predsednica Anka Mrak-Taritaš smatra da se radi o sramotnoj izjavi.

"Od optužbi za pedofiliju, biskup Jezerinac je odlučio da Crkvu i kler brani degutantnim napadom na žene, njihovo reproduktivno zdravlje i pravo na izbor. Sramotno", navela je.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...