DEVOJČICA (7) KOJU JE OTAC BACIO KROZ PROZOR JE SVE GORE: Ima krvarenje u mozgu i oko jetre, ne mogu da je prebace u Zagreb avionom zbog ozbiljnosti povrede (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

događaj koji je potresao hrvatsku

DEVOJČICA (7) KOJU JE OTAC BACIO KROZ PROZOR JE SVE GORE: Ima krvarenje u mozgu i oko jetre, ne mogu da je prebace u Zagreb avionom zbog ozbiljnosti povrede (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatski ministar zdravlja, Milan Kujundžić, izjavio je u četvrtak da će konzilijum zadarske bolnice odlučiti da li će devojčicu (7), čije se stanje pogoršava nakon što je jutros teško povređena na Pagu, prebaciti na lečenje u neku od zagrebačkih bolnica.

Smatra se da dete ne može da bude prebačeno avionom zbog ozbiljne traume mozga, ali da se razmatra drugi vid transporta, ukoliko to bude potrebno.

"Od 9 sati stalno sam u kontaktu s bolnicom u Zadru. Nažalost, stanje se ozbiljno komplikuje. Od četvoro dece, dvoje nemaju povrede opasne po život, a dvoje imaju. Međutim, kod jedne devojčice u poslednjim satima razvija se krvarenje u mozgu i oko jetre pa smo obavestili zagrebačke bolnice sa se spreme", rekao je.

Lekari na konzilijumu su procenjivali koliki je rizik od transporta, a vladin avion je bio spreman za put.

Podsetimo, Josip Rođak je bacio kroz prozor kuće na Pagu svoje četvoro dece, starosti 3, 5, 7 i 8 godina.

Najteže je prošla devojčica od sedam godina i ona nije pri svesti.

"Povređeni su joj glava i grudni koš, i ona je stavljena na mehaničku ventilaciju, još nije stabilizovano njeno stanje, čak smo u kontaktu s Ministarstvom, pa kada se stabilizuje stanje da se eventualno pripremi transport za KBC Rebro", kazali su doktori iz zadarske bolnice.

Teško povređena osmogodišnjakinja je pri svesti i stabilizovana. Što se tiče druge dece, devojčica od pet godina je lakše povređena, a trogodišnji dečak je takođe stabilno.

Majka je, navodno, došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, a lekari su poručili kako će osigurati da bude sa svojom decom što je više moguće.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track