IŠLA BOLESNOM MUŽU U POSETU: Braća otela strinu pred bolnicom, strpali je u kola, a onda je krenulo mučenje!
Foto: Profimedia

PALA PRESUDA

IŠLA BOLESNOM MUŽU U POSETU: Braća otela strinu pred bolnicom, strpali je u kola, a onda je krenulo mučenje!

Hrvatska -

Dvojica braće su blizu bolnice u zagrebačkom Jankomiru presreli su svoju strinu i oteli je, a kasnije i opljačkali.

U nepoznatom objektu ukrali su joj skupoceni sat, biserne ogrlice, zlatne minđuše, tri prstena, narukvice i čak 2.700 evra. Nakon toga su je odveli blizu Nove Gradiške, gde su je u obližnjem selu i pustili.

Oteta žena (48) oko 18 sati je izašla iz bolnice gde je zajedno s dva unuka bila u poseti mužu. Ubrzo su na parking doletela dvojica braće i iz ruku unuka otela svoju strinu. Treći koji je vozio, odveo ih je u nepoznatom pravcu. U svoj toj brzini, oteta žena je uspela da prepozna starijeg napadača.

Županijski sud u Zagrebu izrekao im je u ponedeljak prvostepenu presudu. Stariji razbojnik nije dostupan hrvatskim vlastima, a mlađi je izručen iz Austrije, obojici je suđeno za oduzimanje slobode i razbojništvo.

Stariji, kojem je suđeno u odsutstvu, dobio je kaznu od godine i četiri meseca, a mlađi godinu i dva meseca maloletničkog zatvora. Obojica su od pre poznata nemačkoj i austrijskoj policiji, gde su uhvaćeni u krađama.

Sud u Hrvatskoj im je pak izrekao i zabranu približavanja i uznemiravanja strine u trajanju od četiri godine. Zločin se dogodio 2016. godine.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track