GROB ANTE PAVELIĆA IŠARAN CRVENOM BOJOM: Nacrtani srp i čekić, petokraka i natpis na ćirilici! Komunisti hoće da se grobnica potpuno uništi! (FOTO)
Foto: Facebook/Printscreen

NEKADAŠNJI VOĐA ZLIOČINAČKE NDH

GROB ANTE PAVELIĆA IŠARAN CRVENOM BOJOM: Nacrtani srp i čekić, petokraka i natpis na ćirilici! Komunisti hoće da se grobnica potpuno uništi! (FOTO)

Hrvatska -

Porodičnu grobnicu jednog od osnivača ustaškog pokreta i vođe nekadašnje NDH Ante Pavelića, nepoznati počinioci su u Madridu išarali komunističkim simbolima, srpom i čekićem, petokrakom i natpisima SKOJ-a

Slike išarane grobnice osvanule su na društvenim mrežama.

U saopštenju koje je ovim povodom objavio odbor koji brine o zaostavštini Višnje Pavelić, ćerke Ante Pavelića, navodi se da su oba grobna mesta išarana crvenom bojom, natpisima SKOJ i zvezdom petokrakom.

Odbor u saopštenju osuđuje ovaj, kako se navodi, "vandalski čin", uz napomenu da "svaka mrtva osoba ima pravo na označeno grobno mesto, a živi na odavanje počasti svojim mrtvima".

Na fotografiji se vidi da je grobnica, u kojoj su sahranjeni Pavelić, njegova supruga Mara, sin Velimir i ćerka Višnja, ispisana grafitima na ćirilici i komunističkim simbolima srpa i čekića.

I krst je iscrtan crvenom bojom, a ispod njega je nacrtana zvezda petokraka, srp, čekić i natpis SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije).

S obzirom na to da je reč o privatnom madridskom groblju, odbor je uputio protestno pismo vlasnicima groblja i zatrašio saniranje štete.

Sa druge strane, iz SKOj-a su na Fejsbuku saopštili da će raditi na tome se grob ovog zločinca unipti.

"Danas usled tenzija na Balkanu, zapadni imperijalisti žele da presele njegov grob u zemlju rođenja Bosnu i Hercegovinu, kako bi na taj način isprovocirali sve žrtve ustaškog terora i izazvali nove tenzije na Balkanu. Naša organizacija će pokrenuti kampanju sa svojim sestrinskim organizacijama u Španiji da se grob zlikovca i fašiste Ante Pavelića uništi!", piše.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track