HRVATI SOPSTVENIM IZMETOM UNIŠTILI SPECIJALITET PO KOM SU POZNATI: Sami sebe smo za.rali!
Foto: Profimedia

PRONAĐEN VIRUS

HRVATI SOPSTVENIM IZMETOM UNIŠTILI SPECIJALITET PO KOM SU POZNATI: Sami sebe smo za.rali!

Hrvatska -

Hrvati su vlastitim izmetom uništili cenjenu malostonsku školjku kamenicu.

Zbog toga što je na tri od pet kontrolnih tačaka na kojima se uzgajaju kamenice utvrđena prisutnost norovirusa koji uzrokuju fekalije, otkazan je i Dan malostonske kamenice.

Kamenice u malostonskom zalivu zaražene su noro virusom zbog nerešenog sistema kanalizacije na tom području, izjavio je saradnik Instituta za okeanografiju i ribarstvo Vladimir Onofri.

Onofri, inače viši naučni savetnik u Institutu za more i priobalje Univerziteta u Dubrovniku jednostavnom, istinitom i alarmantnom rečenicom: "Mi smo sami sebe zasrali" opisuje zabranu konzumiranja školjki iz Malostonskog zaliva. Vreme u kojem je upaljeno crveno svetlo za uzbunu curi.

On je kazao da je Neum izgradio svoj deo kanalizacijskog sistema još 80-ih godina prošlog veka, što je tadašnju državu stajalo pet miliona dolara, a Republika Hrvatska ni do danas nije ispunila svoj deo obaveze.

"Država je bila dužna da kanalizacijski sistem spoji na Ston, Mali Ston, Hodilje i Luku, ali se to nije dogodilo. Stanovnici tih mesta, koji su u međuvremenu počeli da se bave i iznajmljivanjem, kopali su septičke jame koje su propusne", rekao je Onofri.

Kurir.rs/ Index.hr/ Dubrovniknet.hr/ Tanjug

Foto: Profimedia/ Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track