Najnovije vesti

SKANDAL NA HRT! SRAMNA PORUKA I GOVOR MRŽNJE U DNEVNIKU: Veterani ispred natpisa UBI SRBINA! (FOTO)
Foto: Printscreen/ HRT

DAVALI IZJAVE

SKANDAL NA HRT! SRAMNA PORUKA I GOVOR MRŽNJE U DNEVNIKU: Veterani ispred natpisa UBI SRBINA! (FOTO)

Hrvatska

HRT je u u petak u Regionalnom Dnevniku emitovao prilog u kojem su veterani davali izjave dok je u pozadini stajao natpis "Ubi Srbina".

Portal Index.hr tim povodom prenosi da, ako ništa drugo, ovaj najnoviji primer dokazuje da HRT ostaje dosledan u skandalima i da baš nikome odgovornom za tu emisiju i informativni program HTV-a ništa nije bilo sporno.

To je trebalo da bude lepa priča o pozitivnoj akciji i o Korčulanima koji su povodom Dana veterana došli u Vukovar kako bi pomogli socijalno ugroženim porodicama veterana, ali HRT je i tu uspeo da ugura govor mržnje i parolu o ubijanju Srba, navodi Index.

foto: Printscreen/ HRT

I tokom izjave jednog meštanina Vela Luke, i tokom izjave Tomislava Josića, javnosti poznatog kao kolovođe protesta u Vukovaru na kojima su se razbijale ćirilične ploče, u pozadini je stajao grafit "Ubi Srbina".

HRT ili nije briga šta puštaju u etar, ili im poruka o ubijanju Srba ne smeta, navodi Index.

Index navodi da to, očito, nije primetio, ili mu nije smetalo, ni HRT-ov snimatelj na terenu koji je čak tokom Josićeve izjave malo pomerio kameru tako da se još bolje vidi ceo natpis, a nije, primećuje Index, smetalo ni bilo kojem uredniku na HRT-u.

Mogli su, ako već snimatelj nije mogao da napravi kadar bez pozadine na kojoj je ispisan govor mržnje, barem da zamagle taj deo, konstatuje portal i dodaje da "ili ih nije briga šta puštaju u etar, ili im poruka o ubijanju Srba na televiziji koju smo prisiljeni plaćati ne smeta".

Kurir.rs/ Tanjug/ Index

Foto: Printscreen/ HRT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...