Najnovije vesti

SPEKTAKULARNO HAPŠENJE SPLITSKE KOZA NOSTRE: Mislili su da su nedodirljivi i da imaju plan kako da se izvuku! (VIDEO)
Foto: printscreeen YT

ipak su pali

SPEKTAKULARNO HAPŠENJE SPLITSKE KOZA NOSTRE: Mislili su da su nedodirljivi i da imaju plan kako da se izvuku! (VIDEO)

Hrvatska

Splitska policija juče je izvela spektakularno hapšenje osmoro kriminalaca, članova ozloglašene bande osumnjičenih za teška krivična dela.

Sedam muškaraca i jedna žena deo su opasne kriminalne mreže koja se bavila trgovinom droge, a pripisuju im se i nanošenje teških telesnih povreda, pokušaji ubistava i krađa, piše "Slobodna Dalmacija".

 

Uhapšeni su sebe nazivali "splitskom Koza nostrom" i hvalili se kako im policija ništa ne može i jer "strahuje od njih". Snimljen je razgovor Petra Vuknića, koji je označen kao glavni egzekutor,  sa nepoznatim muškarcem koji mu, povodom hapšenja Vuknića kaže:

 

"Nemaš šta. Tvoja porodica je Koza nostra, nema šta, nema nikakve prijave, rešiće oni sa pandurima sve, oni imaju moć, ti imaš moć i gotovo... zapalićeš mu auto... oni se toga boje...", a Vuknić njemu kaže: "Oni su jajare sinko mili..."

Uhapšeni su posle pokušaja ubistva šefa rivalske kriminalne grupe, nakon čega su se danima krili u Makarskoj. Kada su mislili da se prašina slegla, krenuli su nazad za Split, gde ih je u zasedi čekala policija.

 

Vođa grupe jeŽeljko Rajić (34), koga nazivaju jednim od "šefova mafije". Rajić u javnosti se prvi put "pojavio" 2010. godine, kada je spominjan kao splitski redar koji je bio premlaćen u hotelu "Le Meridien Lav".

 

Krajem 2016. godine bio je, zajedno s još jednim mladićem, osuđen na dve godine zatvora zbog pucnjave ispred kafića "Krom", u kojoj su ranjene tri osobe, i to tokom slavlja pobjede hrvatske fudbalske reprezentacije nad Nemačkom.

 

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto prointscreen YT/MUP Hrvatske

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...