SEBE SU ZVALI SPLITSKOM KOZA NOSTROM I MISLILI SU DA SU NEDODIRLJIVI: Nisu ni sanjali da će cela banda da padne zbog FATALNE JOSIPE (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram

opasna kriminalna mreža

SEBE SU ZVALI SPLITSKOM KOZA NOSTROM I MISLILI SU DA SU NEDODIRLJIVI: Nisu ni sanjali da će cela banda da padne zbog FATALNE JOSIPE (VIDEO)

Hrvatska -

Splitska policija je početkom marta izvela spektakularno hapšenje osam kriminalaca, članova ozloglašene bande osumnjičenih za teška krivična dela.

Sedam muškaraca i jedna žena deo su opasne kriminalne mreže koja se bavila trgovinom droge, a pripisuju im se i nanošenje teških telesnih povreda, pokušaji ubistava i krađa.

Kako prenose hrvatski mediji, upravo ta žena je zaslužna za pad ove bande.

6 uhapšenih muškaraca razdvojeni su po ćelijama. Osim Željka Rajića (34), koji važi za šefa, pritvoreni su Ante Vučak (29), Petar Vuknić (38), Robert Žuvela (21), Duje Pivčević (23) i Tonči Mikelić (26), dok je Tomislav Živković (26) još uvek nedostupan. Jedinoj ženi iz ove bande Josipom. R. (22) nije određen istražni zatvor.

Uhapšeni su sebe nazivali "splitskom Koza nostrom" i hvalili se kako "policija strahuje od njih".

Uhapšeni su nakon što su pokušali da ubiju Jozu Čabraju (28) šefa rivalske kriminalne grupe, nakon čega su se danima krili u Makarskoj. Kada su mislili da se prašina slegla, krenuli su nazad za Split, gde ih je u zasedi čekala policija.

Hteli su da sa motocikla pucaju na Čabraju i ubiju ga, ali im nije uspelo.

Ante Vučak (29) pogodio ga je tek jednom u lopaticu. Iako povređen, Čabraja je sam došao do ambulante, a pokazalo se da nije u pitanju posebno opasna rana.

Zanimljiva je i priča kako su namamili uvek opreznog Čabraju, kojeg su već mesecima imali na "nišanu". Koji dan ranije momak se priključio vojsci pratilaca 22-godišnje Josipe R, na čije fotografije s Instagrama malo ko može ostati ravnodušan.

Čabraja nije znao da je Josipa devojka Tončija Mikelića, člana kriminalne organizacije koja je radila o glavi ne samo njemu... Mikelić, shvativši potencijal, odmah je obavestio vođu.

"Žeki, imamo ulaz!", gotovo da je povikao mladi pripadnik bande.

Obraćao se šefu Željku Rajiću. Dalje je bilo lako. Atraktivna devojka je preko Instagrama pozvala Čabraju, dogovorili su izlazak...

foto: Profimedia

To je zapravo bio i njihov kraj. Osnovnu strukturu kriminalne grupe su postavili najmanje pola godine ranije, a potom regrutovali nove članove. Rajić je bio neprikosnoveni šef, Žeki je široj javnosti postao poznat pre gotovo deset godina kad je prošao lošije u jednom fizičkom obračunu između ljudi s kriminalnim dosjeom.

foto: Printscreen Instagram

Rajić je bio neprikosnoveni "bos" grupe, dok je glavni "hitmen", osoba zadužena za nabavku oružja i uklanjanje konkurenata, bio je Vučak, ujedno i Žekijeva desna ruka.

Međutim, aktivnosti grupe nisu prošle nezapaženo kod policije. Već mesecima je većina članova bande bila pod prismotrom, pa ne čudi što su svi uhapšeni dan posle neuspešne likvidacije Joze Čabraje.

Banda je trebalo da podeli 40.000 evra koliko je Duje Pivčević platio Čabrajinu mrtvu glavu.

Planirali su i mnoga druga zlodela, ali su bili bahati. Banda je postala jednostavno previše nasilna na javnim površinama, izgubili su kontrolu, pa je postalo prerizično pustiti ih još jedan dan na ulicama, prenosi Express.hr

Ipak, sad je otvoren prostor njihovim neprijateljima u podzemlju.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track