ODVRATNA SLIKA HRVATSKE, ČUDOVIŠTE ODEVENO U KOCKICE: Rudan BEZ DLAKE NA JEZIKU, žestoko oplela po ministru finansija posle ove FOTOGRAFIJE!
Foto: printscreen Facebok

oštar komentar

ODVRATNA SLIKA HRVATSKE, ČUDOVIŠTE ODEVENO U KOCKICE: Rudan BEZ DLAKE NA JEZIKU, žestoko oplela po ministru finansija posle ove FOTOGRAFIJE!

Hrvatska -

Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je oštar komentar povodom fotografije sa utakmice hrvatske reprezentacije, na kojoj je snimljen i ministar finansija Zdravko Marić kako navija sa kontroverznim biznismenom Josipom Stojanovićem.

Josip Stojanović, poznat i kao Džoli, nedavno je dospeo u žižu javnosti zbog spornog luksuznim "mercedesom" E klase vrednom 400.000 kuna (oko 55.000 evra) koji se do juče nalazio u dvorištu ministarke regionalnog razvoja i evropskih fondova Gabrijele Žalac. Ne bi se to ni otkrilo da Žalac nedavno nije oborila devojčicu svojim automobilom, za koji nije imala važeću saobraćajnu dozvolu i tako dospela na naslovnice.

Međutim međutim vlasnik firme "Džoli" koja je rentala luksuzni automobil nije nepoznata široj javnosti. Ta afera je potresla zemlju, a "mercedes" je u međuvremenu nestao. Komentar Vedrane Rudan u penosimo u celosti:

"Gledam neke od naših suspektnih kriminalaca kojima se sudi godinama. Sanader, Bandić, Vidošević, Kalmeta...

Vile, jahte, slike, glave ubijenih zebri, lavova, tigrova, skupe torbice skupih supruga i kćeri, automobili, obnovljene pećine u kojima su rođeni. Nikad neće završiti u zatvoru, nikad nam neće vratiti otete pare. Svi su ti bogataši pre rata bili gologuzi dečki. I moj muž i naši prijatelji su pre rata bili gologuzi, kako to da danas jedva pokrivaju svoje guzice, a ona ekipa ne zna šta će s lovom?

Odgovor je jednostavan i nije jednostavan. Najlakše je reći, dečki su se bavili visokom politikom, pa krenuli u kriminal. Šta ako baš i nije tako? Možda su anonimni kriminalci odlučili gologuze dečke postaviti na funkcije pa preko njih mlatiti ogromnu lovu i nešto njima dati? U Hrvatskoj se i za vreme rata i posle njega imalo što pokrasti. Ugledni zločinci to mogu i danas.

Godinama me muči pitanje, šta je u ovoj septičkoj jami bilo pre, kriminal ili politika? A onda sam juče ugledala fotku. Nešto meni nepoznato, visoko, jako i tupogledajuće nosi oko vrata našeg minijaturnog ministra finansija. Dečkić obučen u ministra jaše vrat onog nečeg, pa se skupa raduju. Ministar je politika, ono drugo je…

Ono drugo je hrvatski biznis. Koji par? Koji jebeni, zastrašujući par?! Koja jebena, užasna, odvratna slika Hrvatske. Sigurna sam, zahvaljujući ovoj fotografiji, svi smo progledali. Politika i ono nešto bezimeno čini jedno telo i dve glave, čudovište odeveno u "kockice".

Neki od nas su se, kad su videli fotografiju, ispovraćali, drugi užasnuti, pokušavaju da dođu do daha, treći ne veruju svojim očima, četvrti traže pištolj da bi pucali sebi u glavu. Zveri koja ima četiri noge i dve glave jebe se živo. Više se ne skriva. Niko joj ništa ne može. Lovostaj na nju trajaće večno.

Kako ne umreti od gađenja u zemlji Hrvatskoj?"

Kurir.rs

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track