TRESLA SE HRVATSKA: Jak zemljotres od 4,2 stepena pogodio Split! Sve se treslo, a zvuk je bio JEZIV! (FOTO)
Foto: Printscreen/ EMSC

POTRES U DALMACIJI

TRESLA SE HRVATSKA: Jak zemljotres od 4,2 stepena pogodio Split! Sve se treslo, a zvuk je bio JEZIV! (FOTO)

Hrvatska -

U subotu nešto iz 3 sata potres sa epicentorm 21 kilometra severno od Splita dobro je prodrmao ovo područje. Seizmološki zavod navodi kako je bio jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali.

"Napola sam spavao kada me treska probudila, brzo sam skočio iz kreveta i sklonio se pod štok od vrata", opisao je trenutak kada je osetio potres stanovnik Kaštela.

U subotu u 3.08 sati potres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali na dubini od 2 kilometra, sa epicentrom 21 kilometar severno od Splita i 14 kilometara zapadno od Sinja, dobro je zatresao celo to područje, objavio je EMSC.

"Noćas u 3 sata i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe zabeležili su jak potres s epicentrom kod Donjeg Muća 16 kilometara zapadno od Sinja. Potres se osjetio u široj okolini Sinja", objavila je Seizmološka služba.

Stanovnici Splita, Sinja i okoline govore kako ih je potres probudio, a neki govore da je podrhtavanje tla pratio i jako neugodan zvuk. Koliko je jako zatreslo pokazuje i to da se potres osetio i u Rijeci, 242 kilometra udaljenoj od epicentra.

U Sinju kažu kako su prvo osetili potres i čuli snažnu tutnjavu, a onda oko 20 minuta kasnije opet se čuo jako neugodan zvuk, ali nije bio popraćen podrhtavanjem.

Potres su osetili i oni koji žive u zgradama na 10-om i višim spratovima, a u Splitu su svedočili i kako su osetili da im se tresu stolice na kojima su sedeli. Još se ne zna da li je bilo materijalne štete ili povreda.

"Tresao se ormar i nameštaj. Rekla bih da je bio oko 4 po Rihteru, svakako neugodan potres", ispričala je za žena iz Kaštela.

Kurirr.s/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ EMSC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track