MILORAD PUPOVAC O KOMEMORATIVNIM SKUPOVIMA: Neprihvatljivo je da se za Jasenovac izdvaja 20 puta manje novca nego za Vukovar!
Foto: Beta

otvoreno

MILORAD PUPOVAC O KOMEMORATIVNIM SKUPOVIMA: Neprihvatljivo je da se za Jasenovac izdvaja 20 puta manje novca nego za Vukovar!

Hrvatska -

Predsednik SDSS Milorad Pupovac rekao je kako učestvovanje njegove stranke na predstojećim evroparlamentarnim izborima za Srbe ima "emancipacijski i osloboditeljski karakter" i da će na njima staviti "fokus na uspeh liste i onih koji su na njoj, a manje na svoj uspeh".

On je zatražio i promenu 'komemorativne prakse" jer mu je, kaže, neprihvatljivo da se za memorijalni centar Jasenovac godišnje izdvaja dva miliona kuna dok za onaj u Vukovar 40 miliona kuna.

"Učestvovanje na predstojećim evroparlamentarnim izborima za Srbe ima emancipacijski i osloboditeljski karakter. Da doprinesemo tome da se atmosfera u Hrvatskoj menja, da se oslobađaju ljudi straha, stereotipa i imaju veći osećaj slobode. Ako to postignemo, mi smo u Evropskom parlamentu i u evropskoj atmosferi nezavisno koliko smo glasova osvojili. A, ako osvojimo mandat, čemu težimo, to će biti veliki uspeh", poručio je Pupovac.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track