MALA HEROINA KOJA JE UJEDINILA HRVATSKU OTIŠLA ZA AMERIKU: Prikupljeno 5 MILIONA DOLARA pomoći za lečenje MILE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

VELIKA AKCIJA

MALA HEROINA KOJA JE UJEDINILA HRVATSKU OTIŠLA ZA AMERIKU: Prikupljeno 5 MILIONA DOLARA pomoći za lečenje MILE! (VIDEO)

Hrvatska -

Dvogodišnja Mila Rončević krenula je jutros u pratnji roditelja prema SAD pošto je stigla potvrda iz bolnice u Filadelfiji da će primiti devojčicu za čije je lečenje proteklih dana u humanitarnoj akciji prikupljeno više od pet miliona dolara.

Roditelji su kasno sinoć od američke bolnice dobili plan lečenja i račun od oko tri miliona evra, koji, kako su roditelji rekli novinarima, s popustom iznosi 2,3 miliona dolara.

U to su uključene dve hemoterapije i presađivanje koštane srži.

"Hvala vam svima, ne znam šta reći. Idemo u nove bitke", rekao je Milin otac Marin Rončević novinarima na zagrebačkom aerodromu.

Mila putuje u pratnji roditelja najpre iz Zagreba u Frankfurt, a potom u Filadelfiju, gde će ih dočekati dočekati medicinski tim Children’s Hospital of Philadelphia.

Humanitarna akcija pokrenuta je putem društvenim mreža kako bi se prikupilo 18 miliona kuna (oko tri miliona dolara) za nastavak lečenja dvogodišnjakinje u američkoj bolnici.

Za novu šansu za lečenje devojčica koja boluje od retkog oblika leukemije u svega nekoliko dana prikupljeno je 5,1 milion dolara.

foto: Printscreen/ Youtube

Uplate su, osim iz Hrvatske, stizale i iz Srbije, BiH, Slovenije i drugih država regiona, ali i iz dijaspore.

Roditelji su juče poslepodne objavili da je prikupljeno oko 4,3 miliona dolara, ali je novac i dalje pristizao, pa je, prema poslednjim podacima, premašeno 5,1 milion dolara.

Roditelji Mile Rončević i Zadužbina Nora Šitum istakli su da će sav novac koji ostane biti prosleđen za lečenje druge dece, kao i novac koji će porodica Rončević dobiti od prodaje svoje imovine.

Devojčica se lečila u bolnici u Rijeci, a posle šest meseci remisije, bolest se nedavno vratila. Na stranici Life for Mila navodi se da u Evropi nije moguć uspešan nastavak lečenja i da je Milina poslednja šansa za život eksperimentalno lečenje u Children’s Hospital of Philadelphia.

Kurir.rs/ Beta

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track