Najnovije vesti

NA IVICI INCIDENTA! OBEZBEĐENJE IZNELO POSLANIKA IZ SALE: Pernar NASILNO izbačen, njegov kolega  pretio: Nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće! (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

drama u saboru

NA IVICI INCIDENTA! OBEZBEĐENJE IZNELO POSLANIKA IZ SALE: Pernar NASILNO izbačen, njegov kolega pretio: Nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće! (VIDEO)

Hrvatska

U hrvatskom Saboru došlo je do incidenta, kada je iz sale izbačen poslanik Živog zida Ivan Pernar.On je silom udaljen kada je i posle dve opomene nastavio da govori o Ivi Sanaderu pozivajući ga da prekine ćutnju i progovori o HDZ crnim fondovima.

"Ova Vlada vodi zemlju u propast. To se vidi po svim demografskim pokazateljima, po tome što je industrijska proizvodnja u padu, po tome što ste ugasili rafineriju, a sada i brodogradilišta, ljudi se svakodnevno iseljavaju iz zemlje. Pravosuđe i dalje štiti i pokriva HDZ. Država danas koristi pravosudni sistem za obračun sa unutarstranačkom opozicijom, rekao je između ostalog Pernar na što mu je potpredsednik Sabora Milijan Brkić oduzeo reč.

 

" Neću da sednemi i nećete me ućutkati", rekao je Pernar Brkiću. Brkić mu je tada izrekao opomenu i tražio da ga udalje iz sale.


Pernar nije prihvatio tu, kako je rekao, pedagošku meru, a Brkić je tada odredio pauzu, posle koje je obezbeđenje došla do Pernara i krenula ga na silu iznosi iz sale. Branimir Bunjac (Živi zid) je tada izgubio živce i počeo da viče i gura saborsko obezbeđenje.

Ћаскање је завршено Унесите поруку...

"Dosta toga, sram vas bilo ! Nemate pravo na to! Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se - nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!", vikao je Bunjac.

 

"Ovo vam je hrvatski Sabor, ovo su vam vrednosti u EU i NATO, ovo je politika zapadnog imperijalizma kojem je sve podređeno, dame i gospodo..." vikao je Pernar dok ga je straža iznosila. 

 

Kada su izbacili Pernara Bunjac se javio za reč.

 

"Gospodine bajkeru, povredili ste poslovnik, kukavički ste poslali obezbeđenje da izbacuje poslanike Živog zida iz sale, a drugi puta kad to poželite, gospodine bajkeru, izvolite to uradite sami", rekao je Bunjac, posle čega mu je Brkić izrekao opomenu i zabranu govora do kraja rasprave. Bunjac je izašao iz sale i u hodniku nastavio da preti saborskom obezbeđenju.

 

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen Tweet

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...