SVI HOĆE DA RADE NA MALOM HRVATSKOM OSTRVU: Na oglas za posao se prijavili i kandidati iz Amerike i Irske, a evo koji su uslovi
Foto: Youtube/Printscreen (Luka Šužberić)

navala

SVI HOĆE DA RADE NA MALOM HRVATSKOM OSTRVU: Na oglas za posao se prijavili i kandidati iz Amerike i Irske, a evo koji su uslovi

Hrvatska -

Prošle nedelje mesna zajednica hrvatskog Sestrunja objavila oglas da traži trgovca koji bi hteo da živi i radi na ovom ostrvu s dvadesetak stanovnika.

Osim plate, radniku bi bio obezbeđene i dvosoban stan.

Oglas je izazvao priličnu pomamu, pa su prijave stigle čak iz Amerike i Irske, a 60 odsto prijavljenih su visoko obrazovani.

Sestrunj je malo ostrvo udaljeno svega dvadesetak kilometara od Zadra.

Prodavnicu nemaju već četiri meseca, pa jedino mesto na kojem se može popiti piće ili pronaći ponešto je Udruženje penzionera.

"Živim na Ugljanu zato što nema škole na Sestrunju, pa smo morali tamp da se preselimo. Voleo bih da se ovde preseli malo više ljudi i da ima ljudi", priznaje Roko Božićević.

Odlučili su da prodavnica mora da se vrati na ostrvo i kontaktirali su trgovačke lance koji su kao prvi uslov postavili da pronađu osobu koja bi htela da se preseli na ostrvo. Interesovanje ih je veoma iznenadio. Stiglo je čak 40 molbi.

"Najviše je bilo prijavljenih iz Slavonije, a bilo je mejlom ponuda koje su dolazile iz Amerike, Nemačke, Kanade, jedan gospodin iz Irske je zvao, voljan je da dođe, da se vrati na ovo područje", kazao je predsednik MO Sestrunj Nenad Šužberić.

"Dosta im je gužve u gradu, verovatno očekuju da imaju neki mir na i tako", smatra Sestrunjac Berislav Fatović.

Uz ponovo otvaranje prodavnice sve bi bilo puno lakše.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube Printscreen/Luka Šužberić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track