Najnovije vesti

HRVATSKA ŽESTOKO UDARILA TURISTE PO DŽEPU: Paprene cene sve šokirale! Hamburger 22 evra, sendvič 13,5, kapućino 6...
Foto: Beta/Zvonko Kucelin

poskupljenje pred sezonu

HRVATSKA ŽESTOKO UDARILA TURISTE PO DŽEPU: Paprene cene sve šokirale! Hamburger 22 evra, sendvič 13,5, kapućino 6...

Hrvatska
15:09h

Hrvatska deli sudbinu većine mediteranskih zemalja koje se bore s padom tražnje u odnosu na prošlu godinu i zbog toga se spuštaju cene čak i do 20 odsto, pa poskupljenje od 12,7 odsto u Zadru i te kako bode oči.

Sedmodnevni odmor u Zadru skuplji je nego u Pafosu na Kipru, Marmarisu u Turskoj, Majorki i Kosti del Sol u Španiji, kao i u bugarskom odmaralištu Sani bič, pokazalo je istraživanje koje je sproveo britanski tabloid "San". U Hrvatskoj sedmodnevno letovanje košta manje od 3.500 evra, kako piše "San". Mimo toga, ističe hrvatski list, jadranske cene su posebna priča i gotovo da nema nikog ko je letovao na hrvatskim obalama, a da se kući nije vratio sa osećajem da je prreplatio.

Kapućino od šest evra, kilogram grožđa za 10, hamburger za 22, sendvič od 13,5 evra samo su neke od "podivljalih" letnjih cena na Jadranu. Naduvane cene, ocenio je "San", deo su jadranskog folklora, ali za direktora Hrvatske organizacije turizma Veljka Ostojića priča o cenama ipak ima više lica. "Svako poređenje sa konkurencijom dobro je kako bi nam pokazalo kontekst tržišta na kojem svi zajedno radimo. Iako mi ne bi trebalo da se borimo sa konkurencijom cenama, već kvalitetom, koji onda dopušta nešto više cene, ne smemo sebi da dopustimo da percepcija Hrvatske bude da smo preskupi. Ono čega moramo svi da budemo svesni jeste da imamo najveći PDV na Mediteranu i da u tim uslovima imamo jako ograničen manevarski prostor kod određivanja cena", rekao je Ostojić za "Večernji".

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...