NOVI SKANDAL DRMA HRVATSKU: Profesor 17 godina radio u dve škole sa lažnom diplomom, a pre 8 godina se proslavio kada je jednog učenika hrabro spasao!
Foto: Profimedia

11. lažna diploma

NOVI SKANDAL DRMA HRVATSKU: Profesor 17 godina radio u dve škole sa lažnom diplomom, a pre 8 godina se proslavio kada je jednog učenika hrabro spasao!

Hrvatska -

U Bjelovaru je otkriven novi slučaj lažne diplome, 11. po redu u Hrvatskoj. Reč je o profesoru koji je 17 godina predavao u dve srednje škole, Medicinskoj i Ekonomskoj i birotehničkoj.

Navodno je imao falsifikovanu diplomu latinskog jezika i istorije s fakulteta u Gracu.

Vojislav Kranželić, direktor Ekonomske i birotehničke škole, izjavio je da je lažnom profesoru uručen vanredni otkaz posle čega je to uradila i Medicinska škola.

Medicinska škola podnela je krivičnu prijavu zbog falsifikovanja isprave.

U Ministarstvu obrazovanja Hrvatske kažu kako je u toku provera informacija s nadležnim institucijama i da će izaći u javnost kad dobiju sve podatke.

Inače, ministarka Blaženka Divjak naložila je provere diploma u osnovnim i srednjim školama posle slučaja državne službenice s lažnom diplomom u Ministarstvu nauke i obrazovanja.

Kako prenose mediji, pomenutog bjelovarskog profesora 2011. godine cela Hrvatska je slavila kao heroja jer je učenika spasao od napada grupe dečaka.

"Vikao sam im da prestanu. Predvođeni mladićem koji je već završio srednju školu uz psovke su krenuli prema meni. Rukom sam odgurnuo jednog od njih i tada su me zasuli bujicom udaraca. Držali su me za ruke i tukli po glavi i telu. Branio sam se dok nisu došli direktorka i domari, koji su prekinuli brutalni napad", rekao je tada profesor.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track