OHRABRUJUĆA PORUKA TATE DEVOJČICE KOJA JE UJEDINILA HRVATSKU: Stigli prvi Milini (2) nalazi, ovo nismo očekivali ni u NAJLUĐIM SNOVIMA!
Foto: Printscreen YT

drugi rođendan u bolnici

OHRABRUJUĆA PORUKA TATE DEVOJČICE KOJA JE UJEDINILA HRVATSKU: Stigli prvi Milini (2) nalazi, ovo nismo očekivali ni u NAJLUĐIM SNOVIMA!

Hrvatska -

Otac devojčice (2) Mile Rončević, koja je ujedinila Hrvatsku i za čije lečenje u SAD je u rekordnom roku prikupljeno 3,5 miliona evra saopštio je dobre vesti. Marin Rončević je otkrio je da su stigli prvi Milini nalazi koji su bolji od očekivanog.

"Nakon što smo divljali i skakali i zvali rođake i prijatelje, evo pišem poruku. MRD joj je manji od 0,1 odsto. Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima niko nije očekivao takvu reakciju na lečenje", poručio je on.

MRD je analiza kojom se određuje koliki je procenat leukemijskih blasta u odnosu na sve ćelije u uzorku koštane srži. Kako je rekao Milin tata, u Hrvatskoj je Milin MRD bio 88, zatim 50 odsto , a sada je ispod 0,1.

On je dodao da bi sve ispod 10 odsto bilo super, ispod 5 odlično, ali da je ovaj rezultat neverovatan. Poručio je da je pred Milom i dalje teška borba i , da je transplantacija koju Mila očekuje opasna i da bolest u narednih pet godina može naći neki put.

" Ali, ovo sada je izvan svih očekivanja, dobar rezultat posle samo pola prvog ciklusa. A ona izgleda super, odlično se oseća" - dodao je on. Mila je drugi rođendan proslavila 16. aprila u američkoj bolnici.

Kurir.rs/Indeks.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track