PAO TROJAC KOJI STOJI IZA NEVIĐENE PLJAČKE BANKE U METKOVIĆU: Zaposleni preko lažnih naloga od poslovnice uzeli više od 674.000 evra, a ovako su ih otkrili (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

mislili da ih neće otkriti

PAO TROJAC KOJI STOJI IZA NEVIĐENE PLJAČKE BANKE U METKOVIĆU: Zaposleni preko lažnih naloga od poslovnice uzeli više od 674.000 evra, a ovako su ih otkrili (VIDEO)

Hrvatska -

U Hrvatskoj je privedeno troje ljudi, zaposlenih banke u Metkoviću, zbog milionske pronevere novca.

Reč je o iznosu od oko 5 miliona kuna (oko 674.000 evra) koje su osumnjičeni, dve zaposlene i direktor poslovnice ukrali i podelili po računima članova svojih porodica.

Kada je dovedena A.M. (38) županijskom državnom tužiocu da da iskaz, ponovo je vraćena pritvorskom nadzorniku. Nakon nje dovedena je Z.V. (44) i na kraju i direktor D.B. (57).

Trojac bi u ponedeljak trebalo da bude doveden pred sudiju istrage koji će odlučiti hoće li da ih zadrži u istražnom zatvoru na 30 dana ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

Naime, neviđena pljačka banke u Metkoviću dogodlla se pre nekoliko dana kada je interna kontrola utvrdila da nedostaje novac u trezoru. Zatim je banka podnela krivičnu prijavu protiv troje zaposlenih.

Utvrđeno je da su pravili falsifikovane naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro-račune, kao i na tekuće i devizne račune članova svojih porodica. Tako uplaćen novac su najvećim delom podizali u gotovini i novac zadržavali za sebe.

Od početka 2016. godine do 9. aprila ove godine za sebe su prisvojili više od 5 miliona kuna, iznos za koji je oštećena banka za koju su radili.

Kurir.rs/Dubrovacki vjesnik Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track