SIN BIVŠEG NAČELNIKA POLICIJE SE NAPIO, PA NAPRAVIO SAOBRAĆAJKU: Uzeo tatin auto, slupao se i na kraju nije otišao u zatvor
Foto: Profimedia

presuda

SIN BIVŠEG NAČELNIKA POLICIJE SE NAPIO, PA NAPRAVIO SAOBRAĆAJKU: Uzeo tatin auto, slupao se i na kraju nije otišao u zatvor

Hrvatska -

Splitsko opštinsko državno tužilaštvo donelo je polovinom januara odluku o tome da ne pokrene postupak protiv sina Slobodana Marendića, bivšeg načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Njegov sin, koji ima 19 godina, polovinom oktobra je "pod uticajem alkohola i zbog neprilagođene brzine, vozilom koje je bilo na dvadesetčetvorosatnom raspolaganju načelniku Marendiću i koje je uzeo bez njegova znanja, izazvao saobraćajnu nesreću s materijalnom štetom", zbog čega je, nekoliko dana kasnije, Marendić dao ostavku.

Zapravo, on se zabio u ogradu mosta na Bačvicama.

Međutim, mladić nije krivično gonjen nakon što je tužilaštvo izvršilo "defektološku obradu mlađeg punoletnika".

On je, na kraju, dobio kaznu koja podrazumeva uključivanje u rad "humanitarnih organizacija ili u poslove komunalnog ili ekološkog značenja"

"Kada je mlađi punoletnik uredno i u celosti izvršio predmetne obaveze, Opšinsko državno tužilaštvo u Splitu 16. januara 2019. donelo je rešenje o nepokretanju kaznenog postupka protiv mlađeg punoletnika", piše u izveštaju.

Kako nam je Indexu rečeno u tužilaštvu, procenjeno je da mladića "nema smisla izlagati kaznenom postupku" a da je rad za opšte dobro adekvatna kazna.

(Kurir.rs/Index.hr/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track