KINESKA LJUBAV ZA TITA IMA CENU: Za kupovinu političke škole u Kumrovcu ponudili DVA MILIONA EVRA
Foto: AP

svaka čast

KINESKA LJUBAV ZA TITA IMA CENU: Za kupovinu političke škole u Kumrovcu ponudili DVA MILIONA EVRA

Hrvatska -

Komleks nekadašnje Političke škole u Kumrovcu, mestu u kojem je rođen doživotni predsednik bivše SFRJ Josip Broz Tito, prodat je kineskom investitoru, firmi Zhongya Nekretnine, za nešto vise od 14 miliona kuna ili dva miliona evra.

To je dnas saopštio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji kaže da očekuje da će vrlo brzo doći do realizacije investicije u kongresni turizam na području kumrovačke opštine.

U saopštenju stoji da je u Ministarstvu državne imovine danas održano otvaranje ponuda za kupovinu nekretnine bivše Političke škole u Kumrovcu, a pristigla je samo jedna ponuda koju je dala kineska firma Zhongya Nekretnine, u iznosu od oko 14 milona kuna ili dva miliona evra.

Iz županije podsećaju da je suvlasnica firme, koja kupuje objekt bivše političke škole, kineska preduzetnica Jiang Ju, nedavno boravila u Hrvatskoj i tom prilikom osetila Kumrovec i razgledala objekt.

Na prijemu kod župana Kolara predstavljeni su joj županijski strateški projekti i mogućnosti za ulaganje na području županije.

"Drago nam je što je kumrovečki 'mrtvi kapital', bivša Politička škola, konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko-zagorske županije konačno počeo isplaćivati", rekao je Kolar, preneo je portal Index.

Kolar kaže očekuje da će vrlo verojatno doći do raspisivanja konkursa za idejno rešenje te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području opštine Kumrovec.

"Verujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec. Mi u Županiji spremni smo dati maksimalnu podršku, kako ovom investitoru tako i svim novim investitorima koji će ulagati na području Krapinsko-zagorske županije", rekao je Kolar.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track