PLENKOVIĆ ŠALJE IZASLANIKE U BLAJBURG: I to dvojicu ministara iz hrvatske vlade
Foto: EPA / STR

komemoracija ustašama

PLENKOVIĆ ŠALJE IZASLANIKE U BLAJBURG: I to dvojicu ministara iz hrvatske vlade

Hrvatska -

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas da će izaslanici vlade na centralnoj komemoraciji u Blajburgu, u nedelju, prisustvovati ministri branitelja i državne uprave, Tomo Medved i Lovro Kuščević.

Upitan da li to znači da se premijer odriče Miljana Brkića, potpredsednika parlamenta, s obzirom na to da ovaj neće biti njegov izaslanik na Blajburgu ove godine, Plenković je odgovorio: "Ne znam čemu zašto povezivati te dve stvar. Meni nije palo na pamet ovo što vi govorite", rekao je Plenković i dodao da predsednik Sabora Jandroković odlučuje o tome ko će biti izaslanik, a da će na Blajburg u ime vlade ići ministri Tomo Medved i Lovro Kuščević.

Plenković je to rekao tokom obilaska poplavljenih područja.

On je rekao da je danas sa stanjem poplava mnogo bolje nego pre nekoliko godina Plenković je boravio na karlovačkom području gde se vatrogasci i nadležne službe bore s visokim vodostajima.

"Obranjene su kuće, koncept box barijera je pravo rešenje za Koranu i Mrežnicu, ljudi ovde, koje smo znali ranijih godina zateći s metar i nešto vode u prizemljima, su zadovoljni, sistem odbrana od poplave pokazao se vrlo efikasnim", rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA / STR)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track