HRVAT UBIJAO TURISTE PO AUSTRALIJI: Serijski ubica Ivan Milat većinu žrtava brutalno izbo nožem, jednoj odrubio glavu koja nikad nije pronađena! Više ga neće vraćati u ćeliju, a evo i zašto!
Foto: Wikipedia

monstrumu dani odbrojani

HRVAT UBIJAO TURISTE PO AUSTRALIJI: Serijski ubica Ivan Milat većinu žrtava brutalno izbo nožem, jednoj odrubio glavu koja nikad nije pronađena! Više ga neće vraćati u ćeliju, a evo i zašto!

Hrvatska -

Serijski ubica Hrvat Ivan Milat (74), koji je u Australiji brutalno ubio najmanje sedmoro ljudi, oboleo je od raka i više ga neće vraćati u zatvorsku ćeliju.

Milatu je rak metastazirao na grlo i želudac i trenutno je u bolnici u Sidneju. Njegov rođak je potvrdio da Milat već godinu dana ima zdravstvenih problema i da pati od demencije. Milat je u poslednja dva meseca izgubio preko 20 kilograma.

foto: Dejli mejl

"Ivan mi je rekao da ima problema sa želucem i da ne može da zadrži hranu", rekla je Diana, Ivanova sestra i dodala da je išao kod nekoliko specijalista u zatvoru.

Ivan Milat je osuđen na sedam doživotnih kazni bez mogućnosti pomilovanja zbog ubistva turista u Australiji između 1989. i 1994. godine.

Netragom su nestajali sve do 1992. godine kada su pronađena tela dve Britanke. Karolina Klark i Džoana Valter nestale su nekoliko meseci ranije. Godinu dana kasnije pronađena su još dva tela, mesec dana kasnije još tri. Svi slučajevi bili su slični.

Pet od sedam žrtava bili su turisti, dok su dve bili australijski državljani.

Većinu žrtava Milat je izbo nožem, jednoj osobi je odrubio glavi koja nikad nije pronađena, a jednu osobu je deset puta upucao u glavu, koristeći je kao metu.

Milata je policija ispitivala i u vezi nestanka iz 1980. godine, kada se izgubio svaki trag dvema medicinskim sestrama u predgrađu Sidneja. Naime, tada je Milat radio na obližnjoj deponiji. Također, 2006. policija je Milata navela kao najverovatnijeg ubicu srednjoškolke i njenog dečka, koji su nestali 1978. u severnom Sidneju.

Otkriven je posle pokušaja otmice jednog čoveka koji je uspeo da pobegne Policija je tokom istrage došla do Milata, a čovek koji je uspeo da pobegne ga je identifikovao. Veruje se da je Milat odgovoran za nestanaka još turista u Australiji.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track