HRVATA ZAUSTAVILA POLICIJA I SPREMILA KAZNU: Kad im je pokazao kako su postavljeni znakovi odmah su odustali (FOTO)

mudro

HRVATA ZAUSTAVILA POLICIJA I SPREMILA KAZNU: Kad im je pokazao kako su postavljeni znakovi odmah su odustali (FOTO)

Hrvatska -

Policija je u sredu u Donjim Sveticama zaustavila preduzetnika Dražena Bregleca.

Breglec je na Fejsbuku opisao kako je svojim automobilom skrenuo desno kako bi došao do 70-ak metara udaljenog parkinga.

Na tom je parkingu, nastavlja, bio parkiran policijski automobil. Breglec kaže kako je jedan od policajaca dotrčao do njegovog tada već parkiranog automobila. Tražio je od njega dokumente i rekao mu kako je predviđena kazna za vožnju u suprotnom smeru 2.000 kuna (30 evra) i dva kaznena boda.

Ali Breglec je onda policajcima izvadio mobilni i pokazao fotografiju koju je uslikao pre nego što je prošao kroz raskrsnicu, baš zato što mu je bilo čudno kako su postavljeni znakovi. Na fotografiji se vidi da su oba znaka, za obvezno desno i obvezno levo, postavljeni u neposrednoj blizini i nijedan nije prekriven.

foto: Čitalac Index.hr

"Ja sam kao puške izvadio mobilni i pokazao policajcu kako sam upućen da idem obavezno i desno i levo i da sam se odlučio za desno jer tu imam nekog posla. Policajac mi je onda lukavo rekao da sa suprotne strane ulice piše da je obavezan smer tj. da je ona sad jednosmerna. Naime tamo se sad odvijaju radovi. Ja sam mu odgovorio da ćemo vidjeti smatra li sudija za prekršaje da sam ja trebao da znam kakvi su znakovi sa suprotne strane. I tako mi je na vidiku još par sati gubitka vremena s državom, pisanja žalbi, hodanja po sudovima", prepričao je Breglec.

Ali zanimljivo je da mu policajci nakon što im je pokazao sliku ipak nisu napisali kaznu.

"Nisu mi na licu mesta ništa napisali, samo su zapisali moje podatke. Nisam ništa ni potpisao, čudno. Možda sam ih ipak zbunio slikom", rekao je Breglec za Index.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track