PAMELA ANDERSON POSLALA PORUKU KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU: Potreban vam je politički potres, izađite iz nacionalisticke prošlosti i vratite se u budućnost
Foto: EPA / Christophe Petit Tesson

ŠTA ĆE REĆI KOLINDA

PAMELA ANDERSON POSLALA PORUKU KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU: Potreban vam je politički potres, izađite iz nacionalisticke prošlosti i vratite se u budućnost

Hrvatska -

ZAGREB - Poznata američka glumica Pamela Anderson nedavno se uključila i u aktuelne izbore za Evropski parlament tako što je podržala Pokret za demokratizaciju Evrope 2025 (DiEM25).

foto: Profimedia

Osnivači tog pokreta su bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis i hrvatski filozof i aktivist Srećko Horvat, s kojim blisko sarađuje, prenosi hrvatski Portalnovosti.com.

Kao i Andersonova, DiEM25 snažno se zalaže za Green New Deal (Zeleni Nju dil) - set političkih mera koji u fokus istovremeno stavlja borbu protiv klimatskih promena i ekonomske nejednakosti.

Govoreći o razlozima zašto je podržala pokret DiEM25, nekadašnja zvezda popularne serije "Čuvari plaže" rekla je da joj se sviđa to što je taj pokret spreman učiniti sve što je potrebno kako bi bio inkluzivan.

"To znači uključiti i ljude poput mene. Takođe volim biti poetična, izgovarati ono što drugi ne mogu. Ja mogu i hoću. Tako prilazim svemu što radim", kazala je Pamela Anderson.

Glumica je nedavno putem Tvitera javno izrazila podršku hrvatskoj levo-zelenoj političkoj platformi "Možemo!".

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA/LYNN BO BO

Ona je dodala da je srećna što vidi da je njen politički angažman izazvao mali potres u Hrvatskoj.

"Možda je Hrvatskoj potreban politički potres ako želite zaustaviti hiljade hrvatskih ljudi koji odlaze iz zemlje zato što ekonomija ne funkcionše i ako želite biti u stanju upravljati situacijom u kojoj će za dve ili tri decenije dolaziti milioni klimatskih izbeglica", kazala je Andersonova.

"Moja poruka Hrvatskoj bila bi: Obratite pažnju na te pokrete, podržite decu koja štrajkuju, izađite iz nacionalisticke prošlosti i vratite se u budućnost", zaključila je američka glumica.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja