LAŽNA UČITELJICA PREDAVALA DECI 30 GODINA: Među novim slučajevima lažnih diploma u Hrvatskoj i nastavnik mašinstva!
Foto: Profimedia

korupcija

LAŽNA UČITELJICA PREDAVALA DECI 30 GODINA: Među novim slučajevima lažnih diploma u Hrvatskoj i nastavnik mašinstva!

Hrvatska -

Skandal sa lažnim diplomama u hrvatskoj ne jenjava, a Ministrastvo obrazovanja je potvrdilo još tri nova slučaja, od kojih je i lažna učiteljica koja je predavala 30 godina.

Reč je o diplomi sa Pedagoškog fakulteta u ljubljani na osnovu koje je ova učiteljica decenijama učila decu. Takođe, otkrivena je i lažna diploma Fakulteta mašinstva i brodogradnje Univerziteta u Zagrebu s kojom je lažni nastavnik 26 godina predavao mašinske grupe predmeta u jednoj srednjoj školi.

Među njima je i slučaj falsifikovanog svedočanstva na osnovu kojeg je 10 godina radio jedan noćni čuvar u jednom učeničkom domu.

"Provera vjerodostojnosti dokumenata već sad je snažna antikorupcijska mera kojoj je glavni cilj da vrati poverenje u sistem obrazovanja. Važno je da smo osvestili potrebu sistemske provere i da se uspostavila procedura pri novom zapošljavanju da do toga više ne dođe. Ako želimo društvo u kojem ćemo imati nultu stopu korupcije, svako u svojoj oblasti mora preduzeti svoj deo odgovornosti", rekla je hrvatska ministraka obrazovanja Blaženka Divjak.

Kurir.rs / 24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track